Манчестър Сити постигна инфарктна победа с 3:2 над Астън Вила. 

Срещата бе от 34-ия кръг на Висшата лига и се игра на "Етихад Стейдиъм", а в резултатът за домакините откри голмайстора на тима Кун Агуеро, който се разписа още в 3-ата минута. 

Коларов удвои от фаул в 66-ата минута, а Клевърли две минути по-късно вкара за гостите и запази интригата. Санчес вкара за равенството в 85-ата минута. Три минути след това обаче Фернандиньо донесе успеха на домакините.

С трите спечелени точки отборът на Мануел Пелегрини заема втората позиция, като тимът е с актив от 67 точки. Тимът обаче има мач повече oт Манчестър Юнайтед и два повече от Арсенал.

Тимът освен това е на цели 9 точки от 5-ите в класирането Ливърпул и Тотнъм, така че по всяка вероятност ще си запази мястото в четворката.


Мачът започна по най-добрия възможен начин за Сити и още в 3-ата минута Агуеро откри резултата.

Стражът на гостите Гузан понечи да намери свой съотборник, но пасът му придоби много странна траектория и той на практика подаде на Кун в наказателното поле, а след това аржентинецът вкара без проблеми в опразнената врата на противника.

Няколко минути след това Туре пробва късмета си от дистанция, но топката профуча покрай страничната греда.

В 18-ата минута Фернандо успя да се възползва от нескопосано излизане на Гузан за една топка и с глава насочи топката към посока вратата, но не намери целта и кълбото излезе в аут. 

Постепенно обаче бирмингамци показаха зъби и през следващите минути създадоха няколко опасни атаки.

Между 31-ата и 32-ата минути пред Клевърли се откриха два шанса, като вторият бе доста добър и от няколко метра той някак си не успя да нацели вратата, макар да бе изведен на доста добра позиция.

В 35-ата минута Бентеке отправи удар с глава, който обаче премина над врататана Харт, а гостите сериозно притиснаха противника си. До края на полувремето обаче резултатът остана непроменен.

След почивката домакините започнаха активно и малко след подновяването на играта Мангала отправи удар с глава в наказателното поле на противника, но Ричардсън съумя да изчисти топката.

Няколко минути след това пък Делф пробва късмета си от известна дистанция, но топката профуча покрай гредата.

Сити все пак стигна до второ попадение чрез Коларов, който реализира в 66-ата минута и така удвои аванса на тима си.

Той реализира след прекрасен нисък удар от пряк свободен удар разположен малко преди дъгата и така доближи тима си до крайния успех.

Гостите обаче бързо намалиха пасива си отново на един гол, след като две минути по-късно Клевърли с изключително прецизен и силен удар от дъгата матира Харт и възстанови интригата.

В 74-ата минута Демикелис опита да изчисти топката, но я изпусна, а Бентеке бе на страхотна позиция да я засече във вратата на противника, но се размина с нея.

В 85-ата минута гостите шокираха противника си и изравниха резултата. След центриране от корнер Харт изби топката, но тя попадна право на крака на Санчес, който с удар от движение я довкара във вратата.

Две минути след това реферът допусна изумителна грешка, след като отсъди несъществуваща засада при положение в което Бентеке излезе сам срещу вратаря.

В 88-ата минута Фернандиньо донесе успеха на Сити, след като при изпълнение на корнер и отклонена топка той си я спря на гърди в наказателното поле и с прекрасен удар от близка дистанция реализира победния гол.

МАНЧЕСТЪР СИТИ - АСТЪН ВИЛА 3:2
1:0 Агуеро 3'
2:0 Коларов 66'
2:1 Клевърли 68'
2:2 Санчес 85'
3:2 Фернандиньо 88'

МАН СИТИ: Харт, Демикелис, Сабалета, Коларов, Мангала, Лампард, Силва, Туре, Навас, Фернандо, Агуеро

АСТЪН ВИЛА: Гузан, Влаар, Окоре, Ричардсън, Санчес, Делф, Уестууд, Клевърли, Бакуна, Греълиш, Бентеке