Манчестър Сити удари с 1:0 Тотнъм на Уайт Харт Лейн и бетонира мястото си в Топ 4 на Висшата лига.

"Гражданите" в момента са на второ място в класирането със 70 точки и ще успеят да си уредят участие в Шампионската лига, докато Тотнъм е шести с 58 точки и ще се задоволи с Лига Европа.

Единственото попадение в мача заби Серхио Агуеро в 29-ата минута. Като цяло срещата предложи множество положения и интересни отигравания, но в крайна сметка гостите вкараха веднъж и си грабнаха трите точки и победата.

Така "гражданите" продължиха да играят успешно срещу "шпорите" и вече имат пет победи от последните си шест мача с лондончани.

Тотнъм от своя страна продължава с неубедителната си форма и има само 2 победи в последните си 6 мача от всички турнири.


Срещата на "Уайт Харт Лейн" започна с атаки и положения и пред двете врати. Още във втората минута Ерик Дайър напредна през центъра и стреля от движение, но топката мина над вратата на Манчестър Сити.

Отговорът на "гражданите" бе удар на Серхио Агуеро, но в аут. В 10-ата минута звездата на Тотнъм Хари Кейн бе близо до отбелязването на гол, но Джо Харт спаси.

Четири минути по-късно Франк Лампард получи топката на границата на наказателното поле на Тотнъм, последва отсечен шут, но до дясната греда на Уго Лорис.

Положенията се редуваха едно след друго, като сега дойде и ред на Хари Кейн да пропусне, като това стана в 18-ата минута.

Малко по-късно гостите скочиха за дузпа, след като Серхио Агуеро бе препънат в наказателното поле, но странно защо съдиите не видяха това нещо и не отсъдиха дузпа, което определено ощети Ман Сити.

"Гражданите" обаче продължиха да натискат, но Давид Силва не успя да преодолее Уго Лорис. В 24-ата минута с пропуск за "шпорите" се отчете Набил Бенталеб, като веднага след него и Ерик Дайър не успя да вкара за Тотнъм.

Така се стигна до 29-ата минута, когато Сити сътвори уникална контра, при която Давид Силва се пусна отдясно, навлезе остро в половината на домакините, последва "скрит" пас към Серхио Агуеро, който простреля Лорис за 0:1.

Лондончани можеха да изравнят веднага, но Фацио не успя да опъне мрежата. Постепенно гостите успокоиха играта и правилно разиграваха в средата на терена.

В 35-ата минута Франк Лампард можеше да вкара с глава, но Лорис спаси, последва и пропуск на Фернандиньо.

До края на полувремето "шпорите" натиснаха здраво и стигнаха до уникални шансове, но Хари Кейн и Кристиан Ериксен не успяха да преодолеят Джо Харт, който направи уникални спасявания.

В началото на второто полувреме Хари Кейн се откъсна сам срещу Джо Харт, но правилно бе отсъдена засада. В 53-ата минута Ерик Ламела се освободи от защитата на Сити и стреля от ъгъла на наказателното поле, но топката мина до гредата.

Четири минути по-късно Серхио Агуеро проби през центъра и стреля мощно, но в аут. След час игра с пропуск се отчете и от Хари Кейн. Две минути по-късно отново Агуеро надигра защитата на домакините, но стреля в аут.

В 69-ата минута и Джеймс Милнър се размина с попадението. Две минути по-късно Александър Коларов стреля остро, но Уго Лорис спаси. Към края на мача домакините понатиснаха, но с пропуск се отчете Роберто Солдадо.

В крайна сметка Манчестър Сити успя да неутрализира набезите на домакините и си взе победата и трите точки.

Тотнъм - Манчестър Сити 0:1

Голмайстор:

Серхио Агуеро (29)

Тотнъм: Уго Лорис, Ерик Дайър, Фацио, Ян Вертонген, Дани Роуз, Набил Бенталеб, Райън Мейсън, Ерик Ламела, Кристиан Ериксен (58 - Роберто Солдадо), Насер Чадли, Хари Кейн

Манчестър Сити: Джо Харт, Пабло Сабалета, Мартин Демикелис, Елаким Мангала, Александър Коларов, Франк Лампард, Джеймс Милнър, Фернандиньо, Фернандо, Серхио Агуеро, Давид Силва