Манчестър Сити завърши сезона с победа, след като в мач от 38-ия последен кръг на Висшата лига тимът надви Саутхямптън с 2:0 на своя "Етихад Стейдиъм".

След тази среща отборът финишира на второто място в класирането с актив от 79 точки и ще играе директно в групите на Шампионската лига.

"Светците" пък така и не успяха да се преборят за евроквота и отборът завършва на 7-ата позиция с актив от 60 точки.

Първото попадение бе дело на Лампард, който вкара в 31-ата минута след асистенция на Милнър. В 88-ата минута пък бе точен Агуеро. 

Интересно е, че и двамата напускат след края на сезона и това им бе последен мач за отбора. 

Лампси потегля към САЩ, където има договор с Ню Йорк Сити, докато неговият съотборник е избрал да продължи кариерата си в Ливърпул.


Срещата започна с опит на Сити да натисне противника си, но и двата тима не успяваха да създадат нещо интересно през първите минути на срещата. 

В 20-ата минута все пак Лонг бе на косъм да вкара след много хубав удар в далечния ъгъл при който обаче Харт се намеси блестящо и спаси.

Две минути след това Агуеро бе на косъм от гола, след като бе изведен от Силва с прекрасен пас зад защитата на противника, но ударът му някак си успя да премине над вратата.

В 24-ата минута стражът на гостите бе принуден да прави двойно спасяване, след като отрази първо удар на Туре, а след това и на Агуеро.

Домакините все пак откриха резултата в 31-ата минута чрез Лампард. 

Той бе намерен прекрасно с ниско центриране от Милнър около точката на дузпата и без подготовка засече топката и я прати във вратата. 

В 37-ата минтуа Сити можеше да удвои аванса си, но ударът на Агуеро бе спасен от Дейвис, а до края на полувремето нямаше повече опасноти.

Второто полувреме започна доста скучновато и през първите минути от него не се стигна до никакви чисти голови ситуации пред двете врати.

За първия четвърт час след почивката нямаше нито едно опасно положение. 

В 63-ата минута Бертранд бе намерен на перфектна позиция от Мане в наказателното поле, но Харт изпревари бранителя на гостите и улови топката.

В 71-ата минута Мане бе на косъм да вкара изравнителен гол, след като засече хубаво центриране на задната греда, но ударът му бе доста нескопосан.

В 88-ата минута интригата бе убита след гол на Агуеро. След разбъркване в наказателното поле на гостите топката достигна Мангала, който с глава я отправи към малкия пеналт и от там аржентинецът я засече във вратата.

МАНЧЕСТЪР СИТИ - САУТХЯМПТЪН 2:0
1:0 Лампард 31'
2:0 Агуеро 88'

МАНЧЕСТЪР СИТИ: Харт, Демикелис, Сабалета, Коларов, Мангала, Лампард (77 - Навас), Милнър (79 - Компани), Силва, Туре (66 - Бони), Фернандиньо, Агуеро

САУТХЯМПТЪН: Дейвис, Фонте, Бертранд, Клайн, Алдервейрелд, Дейвис (76 - Елия), Уаняма, Джуричич (63 - Уърд-Прауз), Мане, Лонг, Пеле