Бившият вратар на Ливърпул и Манчестър Сити Дейвид Джеймс изрази мнение, че "гражданите" ще останат извън четворката в първенството и ще пропуснат да се класират за Шампионската лига през следващия сезон.

"От отборите от Топ 4 Манчестър Сити е най-слабият. Да, в отбора има класни играчи, тимът два пъти стана шампион, но този модел на харчене на пари не е правилен", започна ветеранът пред БТ Спорт.

"С него не се изгражда продължителен успех. Струва ми се, че всички останали отбори малко или много се развиват и променят. В Сити това не го виждам", каза Джеймс, който игра за "небесносините" между 2004 и 2006 година.

Според бившия английски национал Ливърпул е тимът с най-добри шансове да измести Сити от мястото в първата четворка.

"Според мен Ливърпул ще се класира за Шампионската лига за сметка на Манчестър Сити, който на два пъти спечели титлата трудно. Вижте Челси през миналия сезон - титлата беше спечелена още през ноември."

"Не можеш да похарчиш 250 милиона паунда за нови футболисти и да нямаш успех. Ливърпул смени треньорския си екип и сега смятам, че ще спечели повече мачове. Брендън Роджърс е там от три години и сега търси нов начин на работа."

"Манчестър Юнайтед трябва да се промени, те трябва да променят отбора и имат ресурса да го сторят. Първата година беше за влизане в Шампионската лига, сега вече трябва да се борят за титлата. Според мен Манчестър Сити е най-слабият отбор в Топ 4", добави Джеймс.