Манчестър Сити започна убедително новото първенство на Англия, след като срази домакините от Уест Бромич с 3:0 на техния „Дъ Хоуторнс“. 

Гражданите не оставиха съмнение в превъзходството си, като още до почивката решиха нещата с два гола на Яя Туре. След паузата, точно когато Дроздовете малко се подобриха, дойде и третият гол, дело на Венсан Компани. Така Сити победи Албиън за 8-и път поред.  

Небесносините демонстрираха игра с много подавания и се надяват, че отново ще бъде спазена традицията отборът спечелил своя мач в понеделник, да триумфира с титлата. Това се случи в последните 5 шампионата. 


Рахийм Стърлинг стартира за Сити, а Уилфред Бони бе предпочетен да води атаката за сметка на Серхио Агуеро, който остана на пейката. За домакините Рики Ламбърт започна в нападение заедно със Саидо Бераино. Другите нови попълнения Джеймс Честър и Джеймс Маклийн също бяха сред 11-те. 

Рекордната покупка на домакините Соломон Рондон се появи на терена минути преди двубоя, за да приветства феновете и бе посрещнат доста топло, но и това не помогна на отбора му. 

Още от началото гостите очаквано установиха контрол върху топката и след само 9 минути бяха напред. Хесус Навас комбинира с Яя Туре, който стреля по диагонала, получи се рикошет в Силва и топката се търкули във вратата на Майхил. 

Гостите продължиха да доминират и в средата на полувремето се успокоиха още повече, като този път нямаше съмнения за голмайстора. Туре направи двойно подаване с Бони и от 20 метра препарира Майхил за втори път с прекрасен удар. Преди попадението гостите направиха 18 подавания. 

Едва след това домакините отправиха първия си изстрел към вратата, като той бе дело на Рики Ламбърт, но от много далеч нападателят стреля твърде високо. Последва опит на Бони, който профуча много близо до целта. 

Малко преди почивката резултатът трябваше да стане 3:0. Фернандиньо изведе Рахийм Стърлинг сам срещу вратаря, но нападателят не показа хладнокръвие и стреля твърде слабо, помагайки на стража да спаси. 

Веднага след  това Бераино реши, че е върнал интригата, след като отбеляза, но попадението правилно бе отменено поради засада. В добавеното време на първата част пък Компани затвори Маклийн в наказателното поле, за да предотврати неприятности за Харт. 

Малко след подновяването на играта Силва изведе Стърлинг отляво, но той бе изтласкан от защитник и ударът му от малък ъгъл бе спасен от Майхил. Домакините обаче се подобриха и Бераино пропусна да отбележи в 51-ата минута, когато Морисън го изведе на отлична позиция, но от 7-8 метра нападателят не успя да стреля. 

Точно когато Дроздовете започнаха да трупат увереност, Сити ги отказа окончателно от мисълта за обрат. Силва центрира от корнер и Венсан Компани успя да засече и да преодолее Майхил отново, правейки резултата 3:0. 

След това в игра се появи и Серхио Агуеро, който заради Копа Америка не е в оптимално състояние и затова не стартира. Домакините опитаха да стигнат до почетен гол, но удар с глава на Джеймс Морисън бе спасен от Харт. В края и Виктор Аничебе не успя да преодолее националния вратар. 

Уест Бромич – Манчестър Сити    0:3

0:1    Туре    9
0:2    Туре    24
0:3    Компани    59

УЕСТ БРОМИЧ: Майхил, Честър, Доусън, Лескът, Брънт, Морисън, Гарднър, Флечър, Маклийн (46 Якоб), Бераино (80 Макманамън), Ламбърт
МАНЧЕСТЪР СИТИ: Харт, Саня, Компани, Мангала, Коларов, Туре (79 Демикелис), Фернандиньо, Навас, Силва, Стърлинг (73 Насри), Бони (63 Агуеро)