Бундеслигата регистрира своя рекорден трансфер, но не на германски, а на белгийски футболист. Това стана факт, след като Волфсбург и Манчестър Сити постигнаха съгласие за трансфера на Кевин де Бройне в посока английския отбор за сумата от 75 милиона евро в сряда късно вечерта.

Футболистът на годината в Германия може да увеличи приходите на своя досегашен отбор с още 5 милиона, тъй като в договора му има заложени бонуси за постижения и така "вълците" могат да се надяват на общо 80 милиона.

Разговорите между двете страни вървят от няколко седмици, но снощи от германска страна първи се похвалиха с продажбата. Детайли по начина на плащане, както и кога белгийското крило ще премине медицински тестове за момента не се съобщават.

Ако всичко това стане факт, то това ще бъде и втори най-скъп трансфер за английската Висша лига след този на Анхел ди Мария от Реал Мадрид в Манчестър Юнайтед миналото лято за 59,7 милиона паунда миналото лято. В английска валута пък сделката за Де Бройне е равна на 58,5 милиона и сваля с едно място надолу в класацията трансфера на Рахийм Стърлинг.

Според неофициална информация, Де Бройне ще получава и 250 хиляди паунда на седмица. Въпреки излизащите подобни информации – агентът на играча Патрик де Костер, отказва да съобщи дали договорът е факт.

"В момента сме на вечеря с Кевин, той седи срещу мен в ресторанта, но нямаме никакви новини. Ние обмисляме ситуацията и всичко ще стане ясно до ден или два. Кевин не е отчаян в намерението си да напусне Волфсбург, но ако преговорите са успешни, може и да се случи", каза той.