Манчестър Сити продължава с безпощадното си представяне от началото на сезона във Висшата лига.

В мач от 5-ия кръг на първенството "гражданите" победиха с 1:0 като гост Кристъл Палас. Единственият гол в мача на "Селхъртс Парк" отбеляза не някоя от големите звезди, а резервата Келечи Ихеаначо, с което се превърна в герой за отбора си. В класирането Сити остава лидер с пълен актив от 15 точки и още няма допуснат гол, докато "орлите" са на 3-ро място с 9 т.

Мануел Пелегрини заложи на схема 4-4-2, като атаката беше поведена от звездата Серхио Агуеро, а до него действаше Вилфред Бони. Рекордната покупка Кевин де Бройне остана на резервната скамейка, но се появи на терена в средата на първото полувреме, заменяйки контузилият се Агуеро. Рахим Стърлинг пък изобщо не попадна в групата на гостите, защото часове преди мача получи лека травма и Пелегрини реши да не рискува излишно.


В началните минути домакините наложиха преса и отправиха удар чрез Йоан Кабай, след който Джо Харт се наложи да избива. Сити отговори с изстрел с глава на Бони, който приклекна леко, за да засече топката, но Алекс Маккарти сигурно улови.

В 6-ата минута Самир Насри бе много близо до гола. Бившият френски национал беше изведен зад гърба на отбраната, овладя на гърди и точно преди да нанесе решаващия шут, Маккарти скъси ъгъла и успя да го спре. Играта продължи да бъде двуостра и секунди след това Боласие получи пас отдясно, навлезе в наказателното поле и стреля в далечния ъгъл. Харт обаче внимаваше и отново запази вратата си суха.

В 11-ата минута Палас имаше шанс да поведе след изпълнение на фаул. Тогава Езекиел Мангала изчисти и кълбото попадна в Суаре. Той засече мощно от воле, но малко встрани от целта. В 15-ата минута лондончани поискаха дузпа при меле в наказателното поле, но главният съдия Майк Джоунс не задоволи претенциите им.

В 25-ата минута Сити получи голям удар. Лидерът им Агуеро се контузи и напусна терена принудително. На негово място се появи дебютантът Де Бройне, което промени схемата на игра на гостите. Бони остана единствен нападател, а белгийският национал зае мястото зад него.

След половин час игра Насри намери Де Бройне пред наказателното поле, той с пас в коридор подаде на Бони, който беше с гръб към вратата, завъртя се и стреля, но Маккарти показа висока класа и отрази. В 37-ата минута Де Бройне отне топката в центъра на терена, направи дойно подаване със свой съотборник и напредна по дясното крило. Той подаде на Хесус Навас, който с техничен шут се опита да намери сглобката на вратата, но топката излезе в аут.

В добавеното време на първото полувреме Де Бройне отправи много хубав и силен изстрел от дистанция, но Маккарти отново беше заел правилната позиция и спаси. В ответната атака Сако нахлу от дълбочина, получи остър пас и от непосредствена близост засече топката, но вместо да скъса мрежата, не уцели вратата.

Пет минути след подновяването на играта Сити не поведе като по чудо. Де Бройне изведе Навас, той премина през двама защитници на Палас, преодоля и Маккарти и се озова пред опразнената врата, но загуби равновесие и не успя да я уцели.

После играта продължи да бъде интензивна, но нямаше чисти голови положения. В 65-ата минута "гражданите" изградиха прекрасна атака, която завърши с мощен удар на Фернандиньо, който мина над горната греда. Двайсетина минути преди края "орлите" бяха на косъм от гола. Суаре центрира чудесно от ляво, Джейсън Пънчън засече с глава, но Харт с феноменална намеса успя да спаси.

Така се стигна до 90-ата минута, когато току-що появилият се на терена Ихеаначо откри резултата. Тогава Насри стреля, Маккарти спаси, но при добавката 18-годишният младок с едва второто си участие с екипа на Сити, донесе победата на отбора си.

Кристъл Палас – Манчестър Сити 0:1

Голмайстор:

0:1 Ихеаначо (91)

Кристъл Палас: Маккарти, Хангеланд, Дан, Суаре. Кели, Кабай, Боласие (80-Йединак), Макартър, Пънчън, Заха, Сако (68-Гейл)
Мениджър: Алън Пардю

Сити: Харт, Саня, Компани, Коларов, Мангала, Насри, Навас, Фернандиньо, Яя Туре, Агуеро (25-Де Бройне), Бони (89- Ихеаначо)
Мениджър: Мануел Пелегрини

Лондон, ст.: "Селхърст Парк"
Съдия: Майк Джоунс
Жълти картони: Дан, Хангеланд (Кристъл Палас), Туре, Насри, Мангала (Сити)