Треньорът на Байерн Мюнхен Пеп Гуардиола се е съгласил да поеме Манчестър Сити от следващия сезон, пише „Ел Мундо Депортиво“. 

Според изданието, специалистът е обещал на своя приятел Чики Бегиристайн да дойде на „Етихад“ през 2016-а.

Двамата са много близки от времето си в Барселона, като се счита, че Гуардиола отдавна е цел на Гражданите, които са на път най-после да се сдобият с него, макар и в момента да няма нищо гарантирано, тъй като стана дума просто за приятелско споразумение. 

Настоящият мениджър на Сити Мануел Пелегрини удължи контракта си до лятото на 2017-а година, но това естествено не гарантира, че той ще бъде изпълнен. 

Чики Бегиристайн е на мнение, че Пеп Гуардиола е от жизненоважно значение за развитието на английския тим, който спечели 2 титли в последните години, но в Европа се проваля сериозно. 

Каталунският вестник дори пише, че селекцията напоследък е правена с мисълта за идването на новия треньор, който предпочита футболисти като Кевин де Бройне и Николас Отаменди и не харесва такива като Един Джеко, Стеван Йоветич, Алваро Негредо, Джеймс Милнър и Матия Настасич, които бяха продадени.