Голмайсторът на Манчестър Сити Серхио Агуеро ще отсъства около 20 дни от игра заради контузията, която получи в мача с Еквадор, сочат първоначалните прогнози. 

Нападателят мина тестове, които потвърдиха, че има мускулно разкъсване в бедрото и ще трябва да почива известно време. Самият той каза пред клиниката, че се надява да се възстановява дори повече - около месец. 

Аржентинецът ще се прибере в Англия съвсем скоро, след което което ще мине нови тестове и ще започне рехабилитацията си под наблюдение на лекарите на Гражданите. 

В Сити със сигурност ще бъдат крайно разочаровани, тъй като Агуеро се оплакваше от подобен проблем преди да се присъедини към националния си отбор, от който обаче твърдят, че травмата сега е различна. 

Нападателят наниза 5 гола в последния си мач за Небесносините срещу Нюкасъл, но сега почти сигурно ще пропусне градското дерби с Юнайтед на 25 октомври. Преди това Гражданите имат мачове с Борнемут за първенство и Севиля в Шампионската лига, в които също няма да играе. 

В най-добрия случай ще бъде готов за сблъсъка с Кристъл Палас на Кепитал 1 къп на 28-и, но пък изглежда по-вероятно да бъде запазен за мача с Норич на 31-и октомври или дори да се върне още по-късно.