Лошите новини за Манчестър Сити продължават. След като Серхио Агуеро получи мускулна травма и по всичко изглежда, че няма да играе няколко седмици, сега в тима са притеснени и за състоянието на Давид Силва. 

Снощи халфът напусна още в първите минути двубоя на Испания с Люксембург, след като получи сериозен удар в глезена след влизане от страна на съперник. 

Той получи лекарска помощ за известно време на терена, но след това се оказа, че няма да може да продължи. Първите информации са, че става въпрос за увреждане на връзките на глезена, което предполага, че може да отсъства 2-3 седмици от игра. 

Това също го поставя под съмнение за градското дерби с Юнайтед на 25 октомври, като за Сити би било истински удар да загуби може би двамата си най-важни играчи за известен период от време. 

Очаква се Силва изобщо да не пътува с Испания за двубоя с Украйна в Киев в понеделник, който е без значение за иберийците, да се завърне на Острова, където ще мине изследвания и веднага ще започне рехабилитацията си.