Манчестър Сити постигна комфортна победа с 5:1 над новака Борнемут в среща от 9-ия кръг на Висшата лига, която се игра на "Етихад Стейдиъм".

Мануел Пелегрини не можеше да разчита на Кун Агуеро за тази среща, тъй като аржентинецът се контузи по време на ангажиментите си за своята родина.

Излезлият като титуляр на неговото място Вилфред Бони обаче се представи брилянтно и се отчете с два гола и асистенция.

Над всички обаче бе Рахийм Стърлинг, който направи феноменален мач и реализира хеттрик. 

Стърлинг откри резултата в 7-ата минута след асистенция на бившия голмайстор на Суонзи. Самият Бони реализира четири минути по-късно и така удвои аванса на тима си.

Мъри намали в 22-ата минута, но седем по-късно Стърлинг вкара втория си гол в мача след подаване на Де Бройне. В самия край на полувремето последният оформи хеттрика си. В 89-ата минута пък Бони оформи крайния резултат.

След тази среща "Гражданите" са лидери в класирането с актив от 21 точки. 


Срещата започна много силно за домакините и резултатът изобщо не закъсня.

В 7-ата минута Сабалета попречи на една топка да излезе в аут и я отклони с глава от трудна позиция в наказателното поле, а намиращият се на близката греда Бони не се полакоми и видя до него Стърлинг, който вкара в опразнената врата.

Четири минути след това Саня центрира в наказателното поле, а Федеричи изпусна топката и я подари на намиращия се до него Бони, който от близка позиция без проблеми удвои.

С фамозен удар по земя в 22-ата минута от границата на наказателното поле обаче Мъри успя да намали изоставането на новака в елита. 

Стърлинг обаче пак върна аванса от два гола на своя отбор, след като в 29-ата минута премина като на парад през двама противникови защитници, като се подигра с тях, и от няколко метра с нисък удар без проблеми реализира.

В продължението на първото полувреме  Стърлинг заби третото си попадение и така оформи хеттрика си в този мач. В ситуацията той се възползва от грешка на Федеричи, който изпусна топката. След това крилото я пое и я насочи към близкия ъгъл, като я вкара между краката на противниковия страж.

След почивката първите минути не бяха особено динамични, но в 56-ата минута Мъри стреля опасно за гостите.

Минута след това пък Бони можеше да се разпише, след като засече центриране на Де Бройне, но топката попадна право в ръцете на Федеричи.

В 62-ата минута отово Бони бе в светлините на прожекторите. Той намери с прекрасно подаване Стърлинг, но ударът на крилото срещна външната част на мрежата.

В същото време пък Де Бройне получи травма в коляното, която не изглеждаше сериозна, и бе заменен от Насри. 

През следващите минути на терена не се случи нищо кой знае колко интересно и головите положения липсваха.

В 89-ата минута Бони оформи крайния резултат, след като се възползва от прекрасно подаване на Навас в наказателното поле.

МАНЧЕСТЪР СИТИ - БОРНЕМУТ 5:1

1:0 Стърлинг 7
2:0 Бони 11
2:1 Мъри 22
3:1 Стърлинг 29
4:1 Стърлинг 45+3
5:1 Бони 89

МАНЧЕСТЪР СИТИ: Харт, Саня, Сабалета, Отаменди, Мангала, Туре (46 - Фернандо), Навас, Фернандиньо, Де Бройне (62 - Насри), Стърлинг (78 - Ихеаначо), Бони

БОРНЕМУТ: Федеричи, Дистен, Франсис, Даниелс, Смит (78 - Пъг), Кук, Сърман, Гослинг, Ричи, О'Кейн (65 - Макдоналд), Мъри (74 - Кинг), Хауи