Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити си извъртяха равенство 0:0 на "Олд Трафорд" и по този начин си поделиха по точка.

Като цяло срещата предложи здрава битка, малко голови положения и в крайна сметка заслужено "Битката за Манчестър" остана без победител.

"Гражданите" се отчетоха с няколко пропуска на Яя Туре, докато най-чистото положение за "червените дяволи" бе греда на Джес Лингард в края на мача.

Така двата отбора записаха първо равенство помежду си в последните 13 дербита във всички турнири.

След спечелената точка Сити събра 22 пункта и се изравни с Арсенал на първото място. Юнайтед пък дели третото място с Уест Хям с 20 точки.


Срещата на "Олд Трафорд" започна много предпазливо, като в началото двата отбора основно разиграваха в средата на терена, без каквито и да било голови възможности.

В 8-ата минута домакините скочиха за дузпа, като претендираха за игра с ръка, но така и не получиха наказателен удар. Постепенно "гражданите" взеха инициативата и дори можеха да вкарат в 12-ата минута.

Тогава Рахийм Стърлинг се озова на изгодна позиция и стреля остро, но бе блокиран от защитник на Юнайтед. Пет минути по-късно Кевин Де Брюин се опита да вкара, но Де хеа спаси.

Последва и шанс за домакините, но Мата не успя да вкара от пряк свободен удар. В 23-ата минута играта бе временно спряна, тъй като Антонио Валенсия получи неприятна контузия.

Секунди по-късно отново Кевин Де Брюин се озова на страхотна позиция, но Де Хеа се намеси решително. В следващите минути двата отбора се "захапаха" здраво в средата на терена и липсваха каквито и да било опасни ситуации.

Едва към края на полувремето Сити вдигна темпото и стигна до три положения, но Яя Туре не успя да вкара и при трите ситуации.

Второто полувреме започна с шанс за Юнайтед. Андер Херера напредна опасно и стреля остро, но бе блокиран от играч на Сити.

Последваха спокойни минути, за да дойде 62-ата минута, когато Хуан Мата успя да излезе в голова позиция, но Джо Харт излезе предвидливо и успя да отрази опасността. Три минути по-късно отново домакините можеха да вкарат.

Тогава Маркос Рохо можеше да вкара, но в последния момент бе блокиран и не успя да нанесе голов удар. В 78-ата минута Де Брюин се освободи отдусно и стреля по диагонала, но топката мина до гредата.

След това положение дойде и страхотен удар на Хесус Навас, но отново не се стигна до гол. В 84-ата минута Юнайтед бе близо до попадението, но изстрел на Джес Лингард се отби в гредата.

До края домакините се опитаха да стигнат до победата, но с пропуски се отчетоха Крис Смолинг и Уейн Руни. Така двата отбора не успяха да си вкарат и си поделиха по точки.

Манчестър Юнайтед - Манчестър Сити 0:0

Манчестър Юнайтед: Давид Де Хеа, Антонио Валенсия, Фил Джоунс, Крис Смолинг, Маркос Рохо, Бастиян Швайнщайгер, Морган Шнайдерлин, Мата, Андер Херера, Антони Мартиал, Уейн Руни

Манчестър Сити: Джо Харт, Бакари Саня, Венсан Компани, Николас Отаменди, Александър Коларов, Фернандо, Фернандиньо, Кевин Де Брюин, Яя Туре, Рахийм Стърлинг, Вилфред Бони