Астън Вила удържа Манчестър Сити за 0:0 у дома в дебюта на новия си мениджър Реми Гард. Под ръководството на французина бирмингамци успяха да прекъснат серията си от шест поредни загуби във Висшата лига, но битката за оставане в елита тепърва предстои. 

Манчестър Сити пък остава на върха в класирането с 26 точки. “Гражданите” имат една повече от втория Арсенал, който обаче по-късно днес ще играе срещу Тотнъм в дербито на Северен Лондон. Астън Вила е на долния край на класирането - последното място с едва 5 точки от 12 мача. 

Двата отбора изиграха едно скучно първо полувреме, в което действаха предпазливо и с мисълта да не допускат грешки в защита. Първият по-интересен момент бе смяната на Вилфред Бони в 25-та минута, а на негово място застана Хесус Навас. Така в отсъствието и на водещия голмайстор Серио Агуеро атаката на “гражданите” бе водена от Кевин Де Бройне. 

Иначе в 37-та минута Рахим Стърлинг поиска нарушение за фаул на Кларк срещу него. Бързакът изскочи зад защитата на Астън Вила, но вместо да стреля с левия крак, тръгна да финтира надясно. Там Кларк успя да препречи пътя му и повторенията показаха за контакт между двамата, но главният рефер не пожела да свири дузпа. 

В началото на второто полувреме Сити вдигна оборотите и в началните минути създадоха няколко добри положения. Пропускът на деня де бе за Стърлинг в 54-та минута, който бе намерен с прекрасно центриране от Хесус Навас. Стърлиг стреля с глава на около пет метра от вратата, но Брад Гузан успя да спаси с глава. Малко след това Александър Коларов също пропусна от изгодна позиция. 

В 66-та минута и Де Бройне пропиля прекрасна възможност. Навас отново проби по дясното крило и подаде по земята, а белгиецът бе останал сам на вратарското поле. Де Бройне успя да засече топката с петичка, но не му се получи, а резултатът бе комичен.

До края на срещата Сити продължаваше да държи контрола върху топката, но гол така и не падна. В добавеното време Фернандо тресна гредата след удар отблизо с глава, а миг по-късно Фернандиньо стреля от границата на наказателното поле, но топката мина на сантиметри от страничния стълб. 

Астън Вила - Манчестър Сити 0:0

Астън Вила: Гузан, Хътън, Кларк, Ричърдс, Амави, Санчес, Гай, Верту, Хил (65 - Н’Зогбия), Синклеър (72 - Бакуна), Аю (84 - Гестед)

Манчестър Сити: Харт, Саня, Компани, Отаменди, Коларов, Фернандо, Фернандиньо, Де Бройне, Туре (78 - Делф), Стърлинг (84 - Ихеаначо), Бони (25 - Навас)