Манчестър Сити удари с 3:1 Саутхямптън на стадион "Етихад" и отново стана лидер във Висшата лига на Англия, преди останалите срещи от кръга.

Попаденията за "гражданите" забиха Кевин Де Брюин (9), Фабиан Делф (20) и Александър Коларов (70). Точен за "светците" бе Шей Лонг (49).

Така Сити скъса с негативната си серия, тъй като нямаше победа в последните си три мача, докато гостите записаха втора шампионатна загуба.

Саутхямптън продължава да играе трудно срещу "гражданите" и вече има само един пълен над този съперник в последните девет срещи между двата отбора.

Като цяло домакините контролираха играта в по-голямата част от мача и в крайна сметка заслужено си взеха победата и отново са №1 във Висшата лига.


"Гражданите" започнаха свирепо мача и още от самото начало разнебитиха гостите от атаки и положения. Пред вратата на "светците" започна да ври и кипи, като с пропуски още в първоначалните минути се отчетоха Рахийм Стърлинг, Фернандиньо и Александър Коларов.

Така се стигна до 9-ата минута, когато Рахийм Стърлинг намери страхотно Кевин Де Брюин и той опъна мрежата на гостите за 1:0.

Домакините от Манчестър продължиха да доминират, но и да изпускат, като в 13-ата минута Серхио Агуеро от чиста позиция стреля в аут.

Последва и шанс пред Фернандиньо, който навлезе мощно в пеналта на Саутхямптън, но там се засуети и изпусна да нанесе голов удар.

Така се стигна до 20-ата минута, когато Сити заслужано заби второ попадение. Авторът на първия гол Кевин Де Брюин асистира на Фабиан Делф и той направи 2:0.

В следващите минути домакините понамалиха темпото и основно разиграваха в средата на терена. Това даде шанс на "светците" за гол, но Виктор Уаняма пропусна.

До края на полувремето двата отбора си размениха по един шанс, но Рахийм Стърлинг пропусна за Сити, а Шейн Лонг за Саутхямптън.

Второто полувреме също започна вихрено, като този път гостите се отчетоха с гол. В 49-ата минута Шей Лонг бе точен за 2:1 и намали резултата.

Последваха силни минути за Саутхямптън и светците дори бяха близо до изравняването, но Мая Йошида пропусна да вкара. Постепенно "гражданите" отново взеха инициативата, но след час игра Яя Туре от чиста ситуация пропусна да вкара.

Секунди по-късно и Шейн Лонг не успя да изравни. В 70-ата минута отново Туре се освободи от защитата на гостите и стреля силно, но в аут.

В следващата атака Кевин Де Брюин намери Александър Коларов и той опъна мрежата на "светците" за 3:1. Постепенно темпото на игра спадна, като домакините изцяло контролираха мача.

В 81-ата минута Ман Сити можеше да вкара и четвърти гол, но Яя Туре пропусна. До края не се случи нищо запомнящо се и "гражданите" си взеха победата.

Манчестър Сити - Саутхямптън 3:1

Голмайстори:
1:0  Де Брюин (9)
2:0  Фабиан Делф (20)
2:1 Шей Лонг (49)
3:1 Александър Коларов (70)

Манчестър Сити: Вили Кабайеро, Бакари Саня, Николас Отаменди, Мартин Демикелис, Александър Коларов, Фабиан Делф, Фернандиньо, Кевин Де Брюин, Яя Туре, Рахийм Стърлинг, Серхио Агуеро

Саутхямптън: Мартин Стекеленбург, Мая Йошида, Хосе Фонте, Върджил Ван Дийк, Райън Бертранд, Виктор Уаняма, Ориол Ромеу, Стивън Дейвис, Джеймс Уорд-Праус, Садио Мане, Шейн Лонг