Манчестър Сити победи с 2:1 при визитата си Уотфорд в мач от 20-ия кръг на Висшата лига.

Двата отбора направиха много динамичен и интересен двубой на "Викаридж Роуд", като домакините поведоха в началото на второто полувреме с автогол на Александър Коларов. Гостите обаче стигнаха до трите точки с попадения на Яя Туре и Серхио Агуеро в последните десет минути на срещата.

Така "гражданите" спечелиха за първи път като гост от септември месец, като от тогава нямаха успех в шест последователни визите. Те събраха 39 точки и изостават с 3 от лидера Арсенал и на една от втория Лестър. Уотфорд пък заема 9-та позиция с 29 т.


"Стършелите" имаха шанс да поведат в резултата още във 2-ата минута, когато Дийни намери Абди и той шутира мощно, след което топката профуча на сантиметри от горната греда. Сити отговори с диагонален изстрел на Коларов по земя в аут.

В 11-ата минута Дийни беше изведен сам срещу Харт, но в последния момент Коларов се прибра и го спря с тяло. Нападателят падна за дузпа, но главният съдия Мартин Аткинсън остана безмълвен. После играта продължи да бъде двуостра и на много високо темпо и в 13-ата минута Уотфорд беше на косъм от гола.

Дийни изведе Игало в наказателното поле, голаджията се справи с Отаменди и излезе очи в очи с Харт, но вратарят показа брилянта класа и парира удара му.

В 16-ата минута Игало спечели фаул фронтално срещу вратата. Зад топката застана Уотсън и изстрелът му мина на метър над напречната греда. Секунди след това Де Бройне стреля коварно от място, топката тупна коварно, но Гомес внимаваше и изби.

След почти половин час игра Давид Силва навлезе в наказателното поле и изведе Фернандиньо, но Гомес се справи. После испанският национал опита акробатичен изстрел със задна ножица, но неуспешно, след което Стърлинг прати кълбото в аут.

Секунди по-късно Де Бройне изведе с глава Агуеро, аржентинецът си затвори ъгъла, все пак успя да стреля, обаче в аут. Сити продължи с натиска си и 31-ата минута Коларов шутира мощно над вратата.

Второто полувреме започна с отличен удар на Уотсън в долния десен ъгъл, но Харт успя да избие с една ръка в корнер, след който вратарят боксира. В 54-ата минута Давид Силва центрира от корнер, връхлитащият от втора позиция Фернандиньо засече с глава, но малко над горната греда.

В ответната атака и Уотфорд спечели ъглов удар, но преди това останаха съмнения за фаул срещу Мангала. Уотсън центрира остро от него във вратарското поле, където Коларов с глава отклони леко кълбото в собствената си врата – 1:0! В 62-ата минута домакините можеха да вкарат и втори гол, след като Холебас преодоля трима съперници и стреля, получи се рикошет и топката излезе в корнер. При ситуацията обаче съдията маркира и засада на Игало.

В 68-ата минута Де Бройне намери Яя Туре, който шутира от движение и беше много близо до великолепен гол, какъвто вкара на Арсенал при загубата на Сити с 1:2, но този път не уцели вратата. Секунди по-късно Де Бройне направи двойно подаване с Давид Силва и отправи коравен удар, но Гомес отново спаси.

В 75-ата минута Мануел Пелегрини предприе рисков ход, изваждайки от игра централния защитник Мангала за сметка на тарана Бони. 4 минути след това Уотфорд организира контра чрез Капу, преодоля Отаменди и излезе сам срещу Харт, но не намери целта.

В 82-ата минута Сити все пак изравни. Коларов центрира на близката греда от корнер, където Яя Туре се измъкна от Холебас и с воле матира Гомес за 1:1. 3 минути по-късно "гражданите" стигнаха до обрат. Навас и Саня комбинираха отдясно, защитникът центрира в наказателното пое, където Агуеро се извиси над защитата и с глава донесе успеха на Сити.

Уофторд – Манчестър Сити 1:2

Голмайстори:

1:0 Коларов (55-авт)
1:1 Туре (82)
1:2 Агуеро (84)

Уотфорд: Гомес, Ниом, Катхарт, Бритос, Холебас, Абди, Капу, Уотсън, Хурадо (80-Гидеора), Дийни, Игало
Мениджър: Кике Санчес Флорес

Сити: Харт, Саня, Отаменди, Мангала (75-Бони), Коларов, Яя Туре, Фернандиньо, Де Бройне, Силва, Стърлинг (60-Навас), Агуеро (86-Демикелис)
Мениджър: Мануел Пелегрини

Стадион: "Викаридж Роуд"
Съдия: Мартин Аткинсън
Жълти картони: Ниом (Уотфорд)