Евертън удари с 2:1 Манчестър Сити в първа среща от 1/2-финалите за Купата на Лигата.

Попаденията за "карамелите" на "Гудисън Парк" мушнаха Рамиро Фунес Мори (45) и Ромелу Лукаку (78). Точен за "гражданите" бе Хесус Навас (76). Реваншът между двата отбора е на 27 януари на "Етихад".

Като цяло Ман Сити започна по-добре мача и направи множество пропуски през първото полувреме, но тогава "карамелите" вкараха с единственото си положение и дръпнаха в края на първата част.

Все пак гостите успяха да изравнят в средата на второто полувреме, но твърде бързо получиха нов гол и така Евертън се поздрави с победата. Това е първи успех за "карамелите" над Манчестър Сити от 2013 година.


Срещата на "Гудисън Парк" започна с положение за Манчестър Сити, но Фабиан Делф не успя да намери мрежата на "карамелите".

Последваха спокойни минути, като играта се водеше основно в средата на терена, без каквито и да било голови положения пред една от двете врати.

В 19-ата минута Кевин Де Брюин се освободи от от защитата на домакините и стреля остро, но топката мина до гредата.

Гостите продължиха да бъдат по-активни, но с пропуск се отчете и Николас Отаменди, който не успя да вкара с глава. След половин час игра и Серхио Агуеро стреля в аут.

Това бяха силните минути за гостите, но те правеха пропуск след пропуск. До края на полувремето не успяха да вкарат още Давид Силва и Серхио Агуеро. В 45-ата минута Фернандиньо стреля по диагонала, но топката мина в страни.

Тези многобройни пропуски на Ман Сити бяха наказани секунди преди края на полувремето. Тогава Рамиро Фунес Мори опъна мрежата на гостите и Евертън поведе - 1:0.

Втората част започна с положение за Евертън. В 50-ата минута Леон Озмън стреля с глава, но неточно. Две минути по-късно и Мухамед Бешич не успя да вкара за "карамелите".

Силно начало на второто полувреме за домакините, но те не можаха отново да вкарат. Постепенно гостите взеха инициативата и натиснаха здраво Евертън.

В 64-ата минута Фернандиньо стреля с глава, но в аут. Така се стигна до 76-ата минута, когато Серхио Агуеро намери Хесус Навас и той изравни за 1:1.

Само две минути по-късно домакините обаче отново дръпнаха в резултата. Гарет Бари асистира на Ромелу Лукаку и той с глава направи 2:1.

До края Манчестър Сити натисна, но стигна единствено до положение пред Яя Туре, който не успя да изравни. Така всичко ще се реши на 27 януари на "Етихад".

Евертън - Манчестър Сити 2:1

Голмайстори:

1:0 Рамиро Фунес Мори (45)
1:1 Хесус Навас (76)
2:1 Ромелу Лукаку (78)

Евертън: Жоел, Шеймъс Колмън, Джон Стоунс, Рамиро Фунес Мори, Лейтън Бейнс, Мухамед Бешич, Гарет Бари, Жерар Делофеу, Рос Баркли, Том Клевърли, Ромелу Лукаку

Манчестър Сити: Вили Кабайеро, Бакари Саня, Николас Отаменди, Елаким Мангала, Гаел Клиши, Яя Туре, Фернандиньо, Кевин Де Брюин, Давид Силва, Фабиан Делф, Серхио Агуеро