Бъдещият мениджър на Манчестър Сити – Пеп Гуардиола, иска да вземе на "Етихад" двама от ключовите футболисти на европейския клубен шампион Барселона.

Според Daily Mail настоящият треньор на Байерн Мюнхен е хвърлил око на Серхио Бускетс и Неймар. Офертата към тях ще бъде на обща стойност 150 милиона паунда, а те имат договори с каталунците за още два сезона.

Бразилският национал преговаря с клуба за ново споразумение от няколко месеца, но двете страни имат разминавания по финансовите параметри. Допълнително масло в огъня наля бащата на Неймар, който заяви, че синът му не е длъжен да се пенсионира на "Ноу Камп". Интерес към голаджията проявява и големият съперник на Барса – Реал Мадрид.

Пеп иска да вземе в Сити и Луис Суарес, като брат му е агент на уругвайския национал, което още повече засилва слуховете. Преди няколко дни обаче голмайсторът на Барселона, заяви, че в Англия би играл единствено за бившия си отбор Ливърпул.

Другите цели на Гуардиола са звездата на Ювентус Пол Погба и защитникът на Евертън Джон Стоунс. Световните медии спекулират, че той иска още Илкай Гюндоган (Борусия Дортмунд), любимеца си Тиаго Алкантара и още една камара световни звезди.