Швейцарският национал Гранит Джака е един от ключовите играчи на Борусия Мьонхенгладбах. 23-годишният халф има договор с клуба до 2019 година, с опция за още една, но не е изключено още лятото да бъде трансфериран в Англия.

В интервю за "Шпорт Билд" Джака заяви, че ще бъде трудно, но не и невъзможно да напусне Гладбах, но в никакъв случай в посока Китай.

"Мога да говоря само за себе си, но на моята възраст не бих отишъл да играя в Китай, дори и за всички пари на света", каза Гранит, визирайки последните бомбастични трансфери в посока Китай на Рамирес и Джаксън Мартинес.

"Понякога се налага да взимаме трудни решения. Честно казано, мисля за ново предизвикателство, но трябва да внимавам".

"Внимателно трябва да премисля следващата си стъпка, но е ясно, че е трудно да се откаже на отбор, като Манчестър Сити. Сигурен съм, че не само аз мисля така", допълни швейцарецът.

По-рано през годината в анкета на "Кикер", 82 процента от играчите в Бундеслигата заявиха, че са готови да заиграят в Премиър лийг или поне са мислили за такъв трансфер, тъй като заплатите във Висшата лига са значително по-добри от тези в Бундеслигата.