Манчестър Сити допусна много тежка загуба с 2:4 при гостуването си на Саутхямптън в среща от 36-ия кръг на Висшата лига.

"Гражданите" не бяха с оптимален състав, тъй като Мануел Пелегрини реши да остави Кун Агуеро на резервната скамейка с цел да го запази за реванша от 1/2-финалите на Шампионската лига срещу Реал Мадрид, който е след броени дни.

Вместо него атаката на тима поведе Келечи Ихеаначо, който успя да вкара и двата гола за тима си.

Интересно е да се спомене, че големият герой за домакиние Садио Мане е сред трансферните цели на Манчестър Сити. Пеп Гуардиола го харесва много и го искаше в Байерн Мюнхен, а сега името му се спряга със Сити.

След успеха си Саутхямптън се изкачи до 7-ото място в класирането с актив от 57 точки и така задмина Ливърпул.

"Гражданите" пък са 4-и с 64 точки и загубата им дава все още някакви теоритични шансове на Манчестър Юнайтед да се надява на чудо, за да се вмъкне в топ 4.

Като цяло представянето на домакините бе повече от добро и те успяха да надиграят тима на "Гражданите", докато мислите на гостите очевидно бяха само в реванша от 1/2-финалите на Шампионската лига срещу Реал Мадрид.

Лонг даде аванс на домакините в 25-ата минути, след като Тадич почти от аутлинията успя да подаде към наказателното поле и ирландецът от няколко метра прати топката в мрежата.

Само три минути след това Мане удвои аванс на домакините. Той бе изведен прекрасно от Тадич в наказателното поле и с удар по земя успя да прати топката в далечния ъгъл.

Минути преди почивката Ихеаначо намали след хубав удар с глава малко преди малкия пеналт. В 57-ата минута обаче всичко за Сити приключи, след като Мане отново върна преднината от два гола на отбора си. Той бе точен с глава от близка дистанция след центриране от корнер.

Сенегалецът ознаменува страхотното си представяне с трети гол десет минути след това, след като бе изведен сам срещу вратаря и не сгреши.

Ихеаначо пък оформи крайния резултат с втория си гол за Сити в 78-ата минута. Той вкара много хубаво попадение с прекрасен удар от границата на наказателното поле.

САУТХЯМПТЪН - МАНЧЕСТЪР СИТИ 4:2
1:0 Лонг 25
2:0 Мане 28
2:1 Ихеаначо 44
3:1 Мане 57
4:1 Мане 68
4:2 Ихеаначо 78

САУТХЯМПТЪН: Форстър, Фонте, Бертранд, Мартина, Ван Дайк, Дейвис (73 - Уорд-Прауз), Тадич, Уаняма, Класи (59 - Ромеу), Лонг, Мане

МАНЧЕСТЪР СИТИ: Харт, Сабалета, Коларов, Отаменди, Мангала, Насри, Фернандиньо (60 - Демикелис), Делф (64 - Навас), Стърлинг, Бони, Ихеаначо

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/XdTR4o_t6HA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>