Халфът на Арсенал Микел Артета ще стане част от треньорския щаб на Пеп Гуардиола в Манчестър Сити, съобщават медиите на Острова. 

Испанецът, чийто договор с Артилеристите изтича в края на следващия месец, е приел да се присъедини към екипа на новия наставник на „Етихад“, макар и да е имал оферти от Арсенал и Тотнъм, където също били готови да дадат началото на треньорската му кариера.  

34-годишният полузащитник е решил да прекрати кариерата си заради хроничен проблем в прасеца, а и в последните сезони така или иначе не бе особено важна фигура в състава на Арсен Венгер и често бе извън терените поради травми. 

Артета е приятел с Гуардиола и неговия фитнес-треньор Лоренсо Буенавентура и логично след като е бил потърсен, се е съгласил да започне работа при Гражданите. Той дори наскоро е посетил базата на Байерн, за да говори с двамата. 

След последния мач на Арсенал за сезона футболистът обяви, че 99% ще приключи с активния футбол и призна, че има три оферти, от които да избира, за да продължи кариерата си и явно е решил да работи при Небесносините.