Новото попълнение на Манчестър Сити Джон Стоунс вярва, че под ръководството на Пеп Гуардиола ще се превърне в още по-добър играч и испанецът е една от основните причини да избере Небесносините. 

Бранителят премина днес при Гражданите след трансфер на стойност 47,5 милиона паунда, като сумата може да надмине 50 милиона в зависимост от представянето му и постигнатите успехи. 

„Надявам се, че той ще извлече най-доброто от мен. Винаги съм знаел, че мога да бъда още по-добър и решението да играя под ръководството на такъв мениджър е 110% правилно и оправдано. Благодарен съм, че получавам възможност да продължа да се развивам и да се конкурирам с най-добрите“ заяви Стоунс пред клубната телевизия. 

„Той е победител и точно това ще предаде на всеки от футболистите. Ние трябва да печелим мачове и съм сигурен, че точно това и ще правим. Сити ме искаше силно, а освен това те са силен и амбициозен тим, който иска да постига успехи. Моето желание е да помогна тези цели да бъдат постигнати“ добави той. 

„Ще се опитам да покажа на какво съм способен при една по-сериозна конкуренция, която само ще ми помогне. Ще бъда максимално уверен в качествата си. Периодът ми в Евертън бе прекрасен и желая много късмет на отбора и феновете му, но сега нямам търпение да започне новия етап в кариерата ми. Все още съм силно развълнуван и вероятно ще ми трябва време, за да свикна, но вярвам, че всичко ще бъде наред“ каза още той. 

„Момчетата от Сити в националния отбор също оказаха влияние, тъй като ме призоваха да премина при тях. Харт и Стърлинг бяха много настоятелни и вярвам, че скоро ще се почувствам като у дома си. Нямам търпение да играя в Шампионската лига“ изтъкна Стоунс. 

„Ние искаме да помогнем на Джон да покаже потенциала си, защото той все още може да се развива и подобрява. Допада ми начина, по който играе и очаквам с нетърпение да го приветствам в отбора, защото със сигурност ще ни бъде полезен“ каза пък самият Пеп Гуардиола.