В полунощ на 31 август всяка година изтича крайният срок за затварянето на летния трансферен прозорец. В последните няколко часа, предшестващи т. нар. дедлайн, мениджърите на футболните клубове се затворят в офисите си с телефон в ръка в опит да направят най-добрата сделка. Трансферите в последните минути винаги са забавни и удивителни. Затова ние ви припомняме 10-те най-скъпи футболисти, купени точно преди крайния срок.

1. Фернандо Торес(от "Ливърпул" в "Челси") - 50 млн. евро. Най-скъпият трансфер в последните минути се осъществи през 2011 г., а играчът бе Фернандо Торес, който се превърна в един от най-големите врагове за феновете на "червените". Тогава шефовете на "Челси" вярваха, че купуват бъдещия си голмайстор и с това си осигуряват много победи. Оказа се обаче, че времето му на "Станфорд Бридж" няма да бъде толкова славно. Испанецът отбеляза само един гол за 18 мача в първия си сезон. С това стана ясно, че не е готов да изпълни това, за което беше дошъл, и никой не остана изненадан, когато той премина под наем през 2014 г. в "Милан".

2. Месут ЙОзил (от "Реал", Мадрид, в "Арсенал") - 45 млн. евро. Германският национален полузащитник подписа с "Арсенал" през 2013 г., след като преди това изигра за "Реал" (Мадрид) 159 мача и вкара 27 гола. В световното първенство през 2010 г. Йозил стана футболистът с най-много асистенции - 3.

3. Антони Марсиал (от "Монако" в "Манчестър Юнайтед") - 41 млн. евро. Едва 20-годишен Антони вече има 64 мача като професионалист. Въпреки че все още не бе много познат на зрителите, френският нападател си спечели много фенове с гола си срещу "Ливърпул" в дебюта си в английската Висша лига.

4. Анди Керъл (от "Нюкасъл" в "Ливърпул") - 38 млн. евро. Англичанинът се присъеди към "Ливърпул" заедно с Луис Суарес, когато Фернандо Торес си тръгна от "Анфийлд Роуд" напусна през 2011 г. Сумата за него е рекордна цена за трансфер на английски футболист. За "червените" има 120 мача и 38 гола. В момента нападателят играе в "Уест Хем'.

5. Робиньо ( от "Реал", Мадрид, в "Манчестър Сити") - 37 млн. евро. В последния ден на летния трансферен прозорец през 2008 г. Робиньо премина в Манчестър Сити. Там бразилският футболист отбеляза 14 удивителни гола в първия си сезон, но след започването на втория се появи едва в 10 мача и затова премина под наем в "Сантос". От 2010 г. играе за "Милан", а сега е в "Атлетико Минейро".

6. Димитър Бербатов (от "Тотнъм" в "Манчестър Юнайтед") - 36 млн. евро. Драмата около летните трансфери през 2008 г. завърши с покупката на Бербатов точно в последните минути. Трансферът на нападателя е и най-големият в историята на българският футбол. Бербатов прекара 4 сезона на "Олд Трафорд" като отбеляза 56 гола в 149-те си мача.

7. Маруан Фелайни (от "Евертън" в "Манчестър Юнайтед") - 27,5 млн. евро. Белгийският халф бе един от най-полезните играчи в английската Висша лига по време на престоя си в "Евертън". След като подписа с "Юнайтед", футболната му кариера не потръгна много добре. Засега има 90 мача с "червените дяволи" и 11 гола.

8. Уейн Руни (от "Евертън" в "Манчестър Юнайтед") - 27 млн. евро. Англичанинът дебютира съвсем невръстен в "Евертън", където изигра два сезона, преди да бъде привлечен от "червените дяволи" през 2004 г. Безспорно един от най-добрите футболисти на Острова, той е печелил всички турнири на клубно ниво. Капитанът на "Манчестър Юнайтед" е играл на две световни и две европейски първенства. След 12 години на "Олд Рафорд" Руни е все още един от ключовите играчи за "Юнайтед".

9. Хуан Куадрадо (от "Фиорентина" в "Челси") - 27 млн. евро. Куадрадо премина в "Челси" през 2015 г. и описа трансфера си като "мечтаната стъпка". Колумбийското крило направи няколко успешни сезона за "Фиорентина", но за съжаление не успя да постигне това при Моуриньо. След като изигра само четири мача като титуляр с фланелката на "Челси", бе пратен под наем в "Ювентус".

10. Луис Суарес (от "Аякс" в "Ливърпул") - 26.5 млн.евро. Уругвайският нападател премина в "Ливърпул" през 2011 г., когато при "мърсисайдци" цареше пълна суматоха. Самият той тогава изтърпяваше наказание и пропусна 7 мача за "Аякс", след като наплю Отман Бакал от "Айндховен". За 4 години в холандския отбор Суарес има 159 мача и 111 попадения. При "червените" голмайстора бързо се превърна в любимец за феновете. Скандалите го последваха и на "Анфийлд". През 2011 г. той бе санкциониран с 8 мача за расистки обиди към Патрис Евра. А през 2013 г. получи наказание за 10 срещи, след като ухапа Бранислав Иванович. За "мърсисайдци" има общо 133 мача и 82 гола.