Вратарят на Манчестър Сити Клаудио Браво потвърди, че е форсирал трансфера си през лятото заради ролята на резерва, която го очакваше в Барселона.

Чилиецът беше титуляр в мачовете на каталунците за първенство, но два сезона беше "пейка" в Шампионската лига и Купата на Испания. 

От този сезон треньорът на Барса Луис Енрике реши да залага на Марк-Андре тер Стеген като №1 на трите фронта и това е накарало 33-годишния южноамериканец да приеме офертата на "гражданите".

"Не бях първи избор за този сезон. Такъв вече беше тер Стеген. Клубът ми предложи нов договор, но аз ги запознах с моята позиция", коментира Браво пред Cadena SER. 

"Бях много откровен и им заявих, че не искам да стоя на пейката, защото там не е моето място. Те ме разбраха. В Барселона аз се развих и показах най-доброто от себе си. Винаги съм чувствал подкрепа."

"В пресата се появиха истории, че с тер Стеген сме били в лоши отношения в края. Това не е вярно. За нас конкуренцията ни никога не е била проблем, защото заради нея всеки един от нас даваше най-доброто от себе си", добави Клаудио.