Рахим Стърлинг изказа благодарността си към мениджъра на Манчестър Сити Пеп Гуардиола, който му е помогнал да преодолее лошата предишна година. Каталунският специалист го е окуражил да се наслаждава на играта и да се чувства спокоен, когато вкарва голове.

Стърлинг има една 6 попадения в 31 мача в Премиършип миналата година, а освен това беше охулен от доста фенове заради неубедителното си представяне на Европейското първенство това лято във Франция. Но сега 21-годишният футболист е със съвсем различно лице, отбелязвайки 4 гола в 6 мача и логично беше посочен за футболист номер 1 през август във Висшата лига.

"Мениджърът ми казва, че трябва да се наслаждавам когато вкарвам голове и виждам топката в мрежата. Той даде увереност на всички, не само на мен. Той ни дава страхотна мотивация. Речите му в съблекалнята преди мачовете са фантастични и когато стъпиш на терена, вече си готов да изгориш в мача", отсече Стърлинг.

Под ръководството на Гуардиола Манчестър Сити има шест поредни победи за първенство, а самият той продължава да бъде внимателен и концентриран. Според Пеп, Стърлинг и останалите от отбора трябва да преодолеят липсата на Кевин де Бройне, който получи мускулна травма в мача на Либърти стейдиъм.

"Кевин няма да играе в следващите мачове, така че ние трябва да се настроим за мачовете си без него", обясни Гуардиола.