Периодът на Пеп Гуардиола в Байерн Мюнхен го е променил, разкрива биографът на специалиста Марти Перарнау. Сега специалистът вече е по-директен в отношенията си с играчите.

"Той вече е с три години по-възрастен, по-зрял, с по-силна психика и по-директен със своите футболисти", коментира Перарнау, за когото се твърди, че е сред малкото хора, които Гуардиола е допускал до себе си в своя доскорошен дом в Мюнхен.

"Пеп е много по-директен с тях, в сравнение с периода си в Барселона. Особено по време на третата си година в Байерн Мюнхен, след като се появиха и проблемите с контузиите."

"Гуардиола има много силна връзка с играчите на Байерн, той стана открит с тях. Според мен това е най-голямата промяна при него - той стана директен с футболистите."

"Когато той каза преди седмици, че е говорил с Джо Харт от първия ден, това е вярно. Пеп може да е добър или лош за феновете, но той наистина говори с Харт от първия ден."

"Помня първата година на Гуардиола в Байерн - той предпочиташе да не говори за лични неща с играчите и веднъж ми сподели, че ако стане близък и приятелски настроен към тях, те няма да могат да разберат защо не ги пуска като титуляри."

"Поради тази причина Пеп беше студен и дистанциран с футболистите на Байерн в първата си година там. Но той се промени много в това отношение", добави Перарнау.