Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола заяви, че намира критиките към голмайстора на тима Серхио Агуеро за напълно нормални.

Кун профука дузпа при загубата на Аржентина с 0:1 от Парагвай през седмицата и стана главен виновник за провала на гаучосите. След двубоя нападателят беше разкритикуван остро както от аржентинските фенове, така и от медиите в страната.

Местен вестник стигна до крайности и излезе с информацията, че повиквателните за Агуеро и Анхел Ди Мария са дошли единствено и само заради приятелските им отношения с тартора Лео Меси.

"В емоционален план Агуеро е добре, всичко е наред. Всички ние сме критикувани - аржентинците в Аржентина, бразилците - в Бразилия, испанците - в Испания. Играч или треньор - всички ни критикуват", започна своя коментар Гуардиола.

"Това може да те направи по-силен и да живееш с него. Ако не можеш, по-добре си намери нещо друго за вършене. Серхио не е изключение. Това се случваше на Меси, Ди Мария, Дани Алвеш, Неймар, Стърлинг... Когато играеш лошо и губиш, те искат да те убият", завърши Пеп.