Манчестър Сити направи втора поредна шампионатна издънка, след като стигна само до равенството 1:1 при домакинството си на Евертън.

Както е известно, преди седмица "гражданите" паднаха от Тотнъм и след днешното реми вече не са еднолични лидери, а делят първото място във временното класиране с Арсенал.

Гостите от Ливърпул дръпнаха в резултата след попадение на Ромео Лукаку (64), но домакините се добраха до точката с гол на Нолито (72). Трябва да се отбележи, че за Сити бяха свирени цели две дузпи, но и двете бяха профукани чрез Де Бройне и Серхио Агуеро.

И при двата наказателни удара отлични реакции имаше вратарят на гостите Мартин Стекеленбург, който е с основна заслуга за това равенство.

Като цяло срещата предложи здрав и динамичен футбол, с множество положения и пред двете врати и в крайна сметка двата отбора заслужено си поделиха по точка.


Футболистите на Манчестър Сити започнаха атакуващо мача и още в началото натиснаха здраво гостите си от Евертън. "Гражданите" можеха да вкарат още в четвъртата минута, но Лирой Сане от дъгата на пеналта стреля до гредата.

Постепенно гостите живнаха, изнесоха играта в по-предни позиции и стигнаха до страхотно положение. В 9-ата минута Ромео Лукаку навърза защитата на Сити и стреля по диагонала, но в аут.

След тази ситуация домакините отново взеха инициативата, но направиха поредица от пропуски дело на Кевин Де Бройне и Фернандиньо. В 22-ата минута Кевин Де Бройне за пореден път се измъкна от защитата на гостите, но се засуети в наказателното поле на Евертън и пропусна да нанесе голов удар.

След половин час игра Давид Силва стреля от дъгата на наказателното поле, но отново не се стигна до попадение. Така дойде 42-ата минута, когато Сити спечели дузпа, след като Фил Ягиелка препъна Давид Силва.

Зад топката застана Де Бройне, който обаче не успя да опъне мрежата от бялата точка, след като Мартин Стекелембург показа класа и отрази. Секунди преди края на полувремето Жерар Делофеу се измъкна от защитата на "гражданите", но правилно бе отсъдена засада. 

Второто полувреме започна с отличен шанс за гол за Евертън, но Жерар Делофеу от чиста позиция стреля в аут. Последваха спокойни минути, в които играта се водеше основно в средата на терена, без каквито и да било голови положения.

След час игра Сити натисна, но противно на очакванията Евертън вкара. В 64-ата минута Яник Боласие намери хитро Ромео Лукаку и той опъна мрежата на "гражданите" за 0:1. Шест минути по-късно се стигна до втора дузпа за домакините.

Този път Агуеро застана зад топката, но отново Мартин Стекеленбург показа класа и отрази. В 72-ата минута обаче Стегеленбург капитулира, след като Давид Силва намери Нолито и той с глава изравни за 1:1.

Сити се хвърли в атаки, но с пропуск се отчете Кевин Де Бройне. До края домакините натиснаха, но нямаха шанс за нов гол и двата отбора си поделиха по точка.

Манчестър Сити - Евертън 1:1

Голмайстори: 

0:1 Ромео Лукаку (64)
1:1 Нолито (72)

Манчестър Сити: КЛАУДИО БРАВО, СТОУНС, НИКОЛАС ОТАМЕНДИ, ГАЕЛ КЛИШИ, ДЕ БРОЙНЕ, ИЛКАЙ ГЮНДОГАН, ФЕРНАНДИНЬО, СИЛВА, САНЕ , КЕЛЕЧИ ИХЕАНАЧО, СТЪРЛИНГ 

Евертън: МАРТИН СТЕКЕЛЕНБУРГ, КОЛМЪН, ФИЛ ЯГИЕЛКА, УИЛЯМС, БРАЯН ОВИЕДО, ГАРЕТ БАРИ, ИДРИСА ГАЙ, ТОМ КЛЕВЪРЛИ, ЖЕРАР ДЕЛОФЕУ, ЛУКАКУ, ЯНИК БОЛАСИЕ