Лионел Меси изригна с хеттрик за победата на Барселона с 4:0 над Манчестър Сити. И второто гостуване на Пеп Гуардиола на “Ноу Камп” като треньор на другия отбор не бе никак приятно, за което огромна заслуга имаше аржентинецът. Лео вече има 6 гола в 2 мача в Шампионската лига този сезон, а Неймар довърши “гражданите”, за да си честити 150-тия мач с фланелката на каталунците. 

Двата отбора завършиха мача с по 10 души на терена, след като първо глупост на Клаудио Браво остави Сити с намален състав, а след това Жереми Матийо "изравни" нещата с втори жълт картон. След третата поредна победа Барса е на върха в класирането в Група С на турнира, докато Сити е на второ място с 4 точки. В другия мач от групата Борусия Мьонхенгладбах победи с 2:0 като гост Селтик. 

Изненадващо Пеп Гуардиола реши да започне без типичен централен нападател, като остави на резервната скамейка Серхио Агуеро. В негово отсъствие на върха заигра Кевин Де Бройне, подпомаган дейно от Нолито, Давид Силва и Рахим Стърлинг. Домакините пък разчитаха на най-доброто си, включително атомното трио Меси-Суарес-Неймар. 

Още в началото обаче Жорди Алба получи контузия и беше заменен от Лука Дин. Барса поведе още в 17-та минута, когато Меси и Иниеста разцепиха защитата на Сити с комбинация помежду си. Фернандиньо се подхлъзна в най-неподходящия момент и така Меси остана сам срещу Клаудио Браво. Останалото бе като детска игра за Лео - 1:0 за Барса. 

Това беше гол №100 за атомното трио MSN през календарната 2016 година - Меси 38, Суарес 42 и Неймар 20.

В следващите минути Меси, Суарес и Ракитич пропуснаха да увеличат преднината на каталунците, а Тер Стеген спаси много опасен удар на Нолито. В 38-та минута стражът на Барса отрази и супер шут на Гюндоган. Жерар Пике също получи контузия и бе заменен още преди края на първото полувреме. 

Втората част започна по-добре за Сити, но в 51-та минута Юмтити можеше да вкара втори гол за Барса, след като засече с глава центриране от ъглов удар. Топката обаче мина встрани от гредата. Малко след това ситуацията за Сити беше още по-трагична. Клаудио Браво беше изгонен с директен червен картон, след като сбърка при изчистването на една топка, а след това игра с ръка извън наказателното си поле, като спря удар на Луис Суарес. 

Всичко свърши в 61-та минута. След поредната атака на Барса Лео Меси беше оставен сам на границата на наказателното поле. Аржентинецът стреля много технично в близкия ъгъл и не остави никакви шансове и на другия вратар на “гражданите” Уили Кабайеро - 2:0 за Барселона. Асистенцията отново беше на Иниеста. 

Това обаче не бе всичко. В 69-та минута “гражданите” направиха поредната груба грешка. Суарес беше изведен зад защитата на гостите и пусна хубав пас към Меси, който с лекота вкара третото си попадение в срещата. Това беше 9-ти гол за Лео в последните 5 мача за Барса и общо 37-ми хеттрик в кариерата му с екипа на каталунците. 

Така Меси вече има 89 гола в 108 мача в Шампионската лига, като добави към статистиката и 24 асистенции. 

Нещата на терена се поизвавниха в 72-та минута, когато Жереми Матийо получи втори жълт картон и също напусна преждевременно срещата. 

В 82-та минута Неймар можеше също да отбележи след прекрасно далечно подаване на Ракитич. Бразилецът стреля от въздуха, но Кабайеро спаси и не му позволи да ознаменува 150-ти си мач за Барселона с гол. В 87-та минута бразилецът пропусна и дузпа. 

Е, това все пак стана в 89-та минута. Неймар сякаш се ядоса и след типичен пробив в наказателното поле на Сити финтира двама защитници на гостите, след което преодоля Кабайеро. Това бе 91-вия му гол за каталунците. 

Барселона - Манчестър Сити 4:0

1:0 Лионел Меси 17'

2:0 Лионел Меси 61’

3:0 Лионел Меси 69'

4:0 Неймар 89'

Барселона: Тер Стеген, Масчерано, Пике (39 - Матийо), Юмтити, Алба (9 - Дин), Ракитич, Бускетс, Иниеста (80 - Гомес), Меси, Суарес, Неймар

Манчестър Сити: Браво, Сабалета (57 - Клиши), Отаменди, Стоунс, Коларов; Фернандиньо, Гюндоган (79 - Агуеро), Стърлинг, Силва, Нолито (57 - Кабайеро) Де Бройне

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/3m735FEub5U" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>