Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола категорично отрече спекулациите на испанската преса, че през лятото е звънял на Лионел Меси и Неймар, за да ги убеждава да напуснат Барселона.

"Не съм звънял на нито едни футболист по телефона. Наясно съм, че има войни, които са загубени още преди да започнат. Не искам да се оправдавам. Никой не е звънял и на мен", отсече Гуардиола.

"Звънял на футболист през 2013 година. Тогава се свързах с Тиаго Алкантара, защото неговият агент по онова време беше моят брат и ние успяхме да вземем играча в Байерн. Тогава това беше добра възможност за нас."

"Преди години бях звънял на Неймар, за да го убедя да подпише с Барса. Сандро Росел, който беше президент на клуба тогава, видя добра възможност за това и ние се свързахме с бразилеца. Когато бях в Ню Йорк не беше ясно дали Неймар ще подпише с Реал Мадрид и аз звъннах на баща му, за да видя дали има шанс."

"Казах му, че според мен Неймар трябва да подпише с Барса. Питайте татко му, ако не ми вярвате. В края на краищата Неймар реши да подпише с Барселона. Ако говорите за това лято, изобщо не съм звънял на Меси. Не съм звънял също така на Неймар, Луис Суарес, Бускетс, Иниеста. Не съм звънял на никого."

"Що се отнася до тер Стеген, той искаше да играе редовно. И ние се свързахме с него. Той не беше щастлив с положението си. Ние имахме нужда от вратар като тер Стеген или Браво. Клаудио дойде, а Марк-Андре реши да остане в Барса. Ако съм звънял на даден играч на друг клуб, то е било защото не играе често.Не съм звънял на Меси."

"Наистина пожелавам на Лео да играе дълго време за Барса и да завърши кариерата си там. Навярно той ще иска да отиде другаде, за да пробва нещо различно и за да могат децата му да научат английски. Тези неща са се случвали на мнозина от нас. Може би това ще се случи, но ако той реши да си тръгне, ще има поне 7-8 клуба, които ще са готови да го вземат. И тогава всичко ще зависи изцяло от него", добави Пеп.