Тази вечер близките приятели и някогашни съотборници Луис Енрике и Пеп Гуардиола отново излизат един срещу друг като треньори.

През пролетта на 2015 година воденият от Лучо Барселона разгроми Байерн на Пеп с 3:0 в първия полуфинален мач на Шампионската лига, а в реванша Гуардиола спечели за престиж с 3:2.

Настоящият мениджър на Манчестър Сити Гуардиола и Енрике се засичат за първи път в олимпийския отбор на Испания, който печели златните медали на домашните Игри през 1992 година. Двамата са в отбора на Ла Фурия и на Мондиал 1994 в САЩ.

Четири години по-късно те вече са съотборници в Барселона, като Луис идва от вечния враг Реал Мадрид благодарение на Йохан Кройф, който е спомогнал за свободния му трансфер. Именно холандецът е фигурата, на която открито се възхищава неговият верен ученик Пеп.

Интересното е, че Гуардиола и Енрике изкараха курсове за треньор в една и съща година - 2005. А Барселона им позволи да трупат опит начело на втория отбор, който се оказа трамплин за кариерите им.

Най-големите успехи на двамата пък бяха постигнати начело на първия отбор на Барселона. Те остават в историята като единствените треньори на "блаугранас", спечелили требъл - титлата на Испания, купата на страната и Шампионската лига.

Благодарение на Лучо и Пеп пък Барселона е единственият клуб в историята на футбола, който може да се похвали с цели два требъла...