Защитникът на Байерн Мюнхен Меди Бенатия разкри, че неговият доскорошен наставник Пеп Гуардиола не може да комуникира с играчите си.

Пратеният под наем в Ювентус мароканец разкри любопитна подробност - на какво се дължи това. Самият каталунец му е признал, че влошените отношения с някои бивши негови футболисти в Барселона са го накарали да се дистанцира.

Любопитното обаче е, че позицията на защитника изобщо не съвпада с тази на личния биограф на Гуардиола Марти Перарнау. Последният изрази мнение преди две седмици, че Пеп е станал по-директен със своите футболисти.

"Гуардиола и Алегри си приличат по това, че искат да се играе с топката, отборът да е агресивен. Но по отношение на темперамента са различни - Масимилиано е по-близък с играчите си, а Пеп не комуникира с тях", разкри Бенатия пред La Gazzetta dello Sport. 

"Веднъж Гуардиола ми обясни, че е много разочарован от своите влошени отношения с някои от играчите на Барселона. И ми каза, че просто си върши треньорската работа", добави Меди.