Манчестър Сити допусна шокиращо равенство у дома, след като не успя да победи Мидълзбро и мачът завърши 1:1. 

Гражданите доминираха през цялото време, поведоха в края на първата част, но не успяха да отбележат втори гол и в добавеното време бяха наказани. 

Така те със сигурност ще загубят първото си място в  класирането, тъй като имат 24 точки, една повече от Арсенал и Ливърпул, които играят утре. Боро пък регистрира трети пореден двубой без поражение и взе нова ценна точка, след като преди 2 седмици спря и Арсенал. Хората на Айтор Каранка са 14-и с 11 точки. 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/fkDEWKK78XI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


Пеп Гуардиола реши да започне този път с четирима в защита, като Пабло Сабалета стартира. Александър Коларов партнираше на Джон Стоунс вместо Онаменди, който изобщо не бе в групата. Рахийм Стърлинг също бе извън 18-те и бе заменен от Хесус Навас. За гостите бившият играч на Сити Алваро Негредо водеше нападението. 

Домакините установиха контрол още от началото, като доминацията им по отношение на притежанието на топката бе убийствена. Гражданите действаха търпеливо и постепенно притиснаха сериозно противника и започнаха да създават положения. 

В 16-ата минута намиращият се в отлична форма Илкай Гюндоган получи шанс да стреля, но Форшоу го блокира с отлична изява. Няколко минути след това Серхио Агуеро стреля на сантиметри от далечния ъгъл, а малко по-късно пак той не бе убедителен при добра ситуация. 

Аржентинецът обаче бе настоятелен и в 30-ата минута накара Валдес да спасява, а след това испанецът спря и Давид Силва, макар че халфът се оказа така или иначе в засада. В 34-ата отново Силва бе спрян от бившия страж на Барселона, след като получи във вратарското поле. 

Беше ясно обаче, че крепостта на Боро ще падне и това стана в 43-ата минута. Кевин де Бройне достави отлична топка във вратарското поле с подаване отдясно и Кун отклони в мрежата, отбелязвайки 150-ия си гол с екипа на Сити и 14-и от началото на сезона.  В добавеното време на първата част Хесус Навас пък удари гредата. 

След почивката обаче ситуацията се промени. Първо Негредо опита да прехвърли Браво почти от центъра и бе близо до успех, но колумбиецът успя да се върне и да избие. Малко след това Адам Форшоу получи на чиста позиция в дясната част на наказателното поле и Браво трябваше да спасява силния му удар. Това показа, че гостите няма да се откажат, въпреки че Сити продължаваше да владее инициативата. 

Шансовете за гол обаче не бяха много, но все пак в 65-ата минута Гюндоган стреля неточно от въздуха. След това и Агуеро не бе прецизен, макар и от трудно положение. Боро обаче отговори с положение пред Даунинг, който вместо да подаде стреля по диагонала, но неточно. 

В 85-ата минута Агуеро пропусна да реши всичко, след като получи около точката за изпълнение на дузпа, бе абсолютно сам, но стреля разочароващо над вратата. Изнервен от пропуска си аржентинецът си заработи малко след това жълт картон, а малко след това дойде и големия шок, защото гостите изравниха. 

Джордж Френд получи пространство отляво и центрира отлично, топката премина над Негредо, но зад гърба му към нея връхлетя Мартен де Роон и с глава стреля в мрежата, за да донесе ценната точка за отбора си. 

Манчестър Сити – Мидълзбро    1:1

1:0    Агуеро 43
1:1    Де Роон 91

Манчестър Сити: Браво, Сабалета, Стоунс, Коларов, Клиши, Фернандиньо, Гюндоган (75 Нолито), Хесус Навас (86 Гарсия), Де Бройне, Силва, Агуеро (90 Ихеаначо)
Мидълзбро: Валдес, Бараган, Чеймбърс, Гибсън, Френд, Траоре (93 Стуани), Форшоу, Клейтън, Де Роон, Даунинг (78 Фишер), Негредо