Манчестър Сити се класира за 1/8финалите на Шампионската лига, след като стигна до 1:1 на терена на Борусия Мьонхенгладбах в мач от трета група. И двата тима имаха положения, така че равенството изглежда справедливо. 

Така Гражданите си гарантираха второто място, тъй като остават на 3 точки пред германците и са с по-добри показатели в преките двубои с тях. Победата на Барселона над Селтик в другия мач означаваше, че хората на Пеп Гуардиола са твърдо втори. 

Рафаел изведе Борусия напред в средата на първото полувреме, но в самия му край Давид Силва изравни и така Сити остана без загуба на германска земя след 2 победи и 4 равенства. Съперниците завършиха в намален състав след като съдията изгони по един техен играч през второто полувреме. 


За домакините имаше две промени от мача с Кьолн, като Янчке и Йонсон се появиха вместо Вестергор и Торган Азар. Гостите стартираха с трима в защита, като триото в атака е съставено от Стърлинг, Де Бройне и Агуеро. 

Гражданите опитаха да поставят съперника си под напрежение още от началото, като овладяха топката. В 4-ата минута Фернандиньо бе намерен добре, но стреля над гредата с глава. 

Германците отговориха малко след това, когато Дахуд не затрудни с удара си Браво. Последва още по-добра ситуация, при която Джонсън бе разочарован от отлично спасяване на стража на гостите.

Последваха минути, в които хората на Гуардиола владееха инициативата, но без да могат да създават чисти положения. Домакините пък действаха търпеливо и чакаха момент да контраатакуват и той дойде в средата на първата част. 

Щиндл се пребори със Стоунс по левия фланг, след което напредна към наказателното поле и подаде към Рафаел, който 15-16 метра съумя с отличен удар да преодолее Браво и да даде аванс на Борусия. 

Попадението постъписа английския тим и в същото време даде допълнителна увереност на германците. Стърлинг бе доста изолиран отляво и нападенията на гостите определено не бяха особено качествени. 

Все пак към края на първата част атаките на Сити се подобриха. В 35-ата минута тимът бе близо до изравняването. След корнер подаването бе пратено към Гюндоган на границата на наказателното поле, откъдето халфът стреля много опасно, но Зомер успя да легне и да избие покрай гредата. 

Борусия обаче не пропускаше възможност за контраигра и в 38-ата минута Елведи накара Браво да се намесва. Последва страхотен пробив на Венд, който завърши с опасен удар, но отново чилийският страж бе на мястото си и не допусна втори гол, избивайки в корнер. 

В 44-ата минута удар на Агуеро в близкия ъгъл бе спасен от Зомер, но в добавеното време на първата част домакините капитулираха. Де Бройне успя да намери отлично Стърлинг почти до аутлинията, той от своя страна върна назад към Силва и испанецът отбеляза за 1:1 в ключов момент. 

Втората част започна с отменен гол на Стърлинг поради засада, а в 51-ата минута нещата за Гладбах се усложниха. Ларс Щиндл реагира срещу Отаменди при една ситуация и реферът го успокои с втори жълт картон. 

Гостите очаквано опитаха за натиснат, но пак не бяха твърде опасни в нападение. В 63-ата минута и те останаха в намален състав. Фернандиньо бе изгонен, след като бутна Рафаел. Положението изглеждаше доста спорно, но съдията показа втори жълт картон на бразилеца. 

Веднага след това Рафаел се измъкна от Стоунс и стреля, но на сантиметри от гредата. След това Де Бройне накара Зомер да избива над гредата отличния му опит от 25 метра. 

В 74-ата минута Агуеро пропусна добра възможност за втори гол, след като не съумя да засече добре подаване на Навас. След това испанецът накара Зомер да се намесва. В 85-ата минута Отаменди пропусна, след като стреля неточно с глава от чиста позиция, но и равенството стигна на Сити, за да продължи в следващия етап. 

Английският тим е втори с 8 точки, но на 4 зад Барселона. Гладбах пък ще продължи в Лига Европа, тъй като е твърдо на трето място с 5 точки и по-добри показатели срещу Селтик, който е последен с 2 точки. 

Борусия М – Манчестър Сити    1:1

1:0    Рафаел 23
1:1    Силва 45+1

Борусия Мьонхенгладбах: Зомер, Елведи, Кристенсен, Янчке, Венд, Дахуд (60 Вестергор), Щробъл, Траоре (41 Хофман), Щиндл, Джоннсън, Рафаел (84 Хан)
Манчестър Сити: Браво, Стоунс, Отаменди, Коларов, Навас Гюндоган, Фернандиньо, Силва, Стърлинг (68 Саня), Де Бройне, Агуеро