Лестър съсипа Манчестър Сити изненадващо лесно с 4:2 в среща от 15-ия кръг на Висшата лига, която се игра на стадион "Кинг Пауър Стейдиъм".

Английският първенец осъществи светкавичен старт и още в петата минута водеше с два гола, автори на които станаха Джейми Варди и Анди Кинг. В средата на първата част Варди добави още едно попадение, а гостите изобщо не изглеждаха като кандидат за титлата.

Момчетата на Пеп Гуардиола натиснаха особено след почивката, но всички техни удари бяха неточни. Така се стигна до 78-ата минута, в която Варди наказа грешка в защитата на Сити и оформи своя първи хеттрик за клуба от малък ъгъл. Малко след това Коларов вкара почетен гол за "гражданите" от фаул и в 90-ата минута асистира за Нолито.

Лестър събра 16 точки и се отдалечи на четири от опасната зона, докато Манчестър Сити остава на четвърто място с 30 пункта.


Срещата започна по феноменален начин за шампионите, които откриха резултата след малко повече от две минути игра. Рияд Марез свали за Слимани, който изведе Джейми Варди и нападателят разстреля Клаудио Браво с диагонален шут, слагайки край на сушата си от 16 мача без попадение.

Не бяха изминали пет минути игра, когато Лестър удвои преднината си срещу един от кандидатите за титлата! След странично хвърляне Слимани върна назад за Анди Кинг, който отправи безпощаден удар в горния ляв ъгъл, за да матира Браво!

Самият Слимани получи добра възможност десетина минути след откриването на резултата, но стреля над вратата на гостуващия отбор след подаване на Хут. При първата смислена акция на Сити Де Бройне стреля с левачката, но неточно.

В средата на първото полувреме мачът започна да се превръща в тотален кошмар за гостите, които вече изоставаха с три гола. Джейми Варди получи подаване от Марез, финтира Браво и вкара в опразнената врата!

Марез напредна малко след това, финтира защитник и пробва да завърши сам, но този път вратарят на манчестърци успя да спаси сигурно попадение. 

Александър Коларов на два пъти имаше възможност да стреля, но първо го направи неточно с левачката, а след това - с глава. Към края на първата част Слимани остана под топката при центриране отдясно и пропусна възможността да сложи окончателно точка на спора.

В началото на второто полувреме Сити натисна. Изстрели на Сабалета и Де Бройне бяха блокирани, а после Навас шутира покрай целта. Гюндоган нанесе много хубав удар десетина минути след паузата, но покрай лявата греда.

"Гражданите" натискаха и в средата на второто полувреме вече имаха общо 13 удара, но всеки един от тях беше неточен. В същото време Слимани би в рамките на вратата на Сити, но Браво улови.

Въпреки надмощието на гостите, в 78-ата минута те глътнаха още един гол. Стоунс се опита да върне назад към Браво, но Варди открадна топката и от много малък ъгъл реализира с помощта на страничната греда!

Все пак малко след това Манчестър Сити стигна до почетно попадение, дело на Коларов. Защитникът се разписа от пряк свободен удар, завъртайки топката над стената.

В последната минута Коларов центрира отляво за Нолито, който успя да вкара още един гол за Сити в този двубой.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/JjYoQY4ObaM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 

Лестър Манчестър Сити 4:2

1:0 Джейми Варди - 3'
2:0 Анди Кинг - 5'
3:0 Джейми Варди - 20'
4:0 Джейми Варди - 78'
4:1 Александър Коларов - 82'
4:2 Нолито - 90'

 

Лестър: Цилер, Морган, Хут, Симпсън, Фухс, Олбрайтън, Кинг, Амартей, Марез, Слимани (Оказаки - 78'), Варди (Грей - 88')

Манчестър Сити: Браво, Стоунс, Коларов, Сабалета, Саня, Фернандо, Гюндоган (Нолито - 68'), Силва, Де Бройне, Навас (Стърлинг - 58'), Ихеаначо (Туре - 58')