Мениджърът на Манчестър Сити похвали голаджията на Арсенал Алекщсис Санчес часове преди дербито между двата тима в английската Висша лига.

Каталунският специалист си призна, че не е успял да изкара най-доброто от чилиеца по време на техния едногодишен общ престой в Барселона през сезон 2011/12.

"Алексис играеше добре в Удинезе, за Чили и в Барселона. Обикновено когато играеш с Меси, всички играчи са зад него. Играч като Алексис не беше на нивото на Меси, защото Лео е хитът в Барса. Но Санчес играеше добре и ни помогна много", каза Гуардиола.

"Според мен сегашната му позиция като нападател е перфектна за него и му пасва чудесно. В Барселона навярно аз не му помогнах много, защото той играеше по крилото, а аз обичам крилата да действат по фланга."

"Той може да върши това добре, но по-скоро е силен между отделните линии, отколкото да центрира в наказателното поле. Понякога го пусках и като типичен нападател, например срещу Челси в Шампионската лига, още помня този мач."

"Алексис може да играе на различни позиции - отляво, отдясно.. Той е боец и има дух, характер. Санчес е роден победител и е много класен футболист", добави Пеп.