Манчестър Сити постигна страхотна домакинска победа с 2:1 срещу Арсенал в голямото дерби на 17-ия кръг на Висшата лига, което се игра на "Емиратс".

Тимът на Пеп Гуардиола демонстрира фантастичен характер през второто полувреме и успя да обърне надъханите лондончани, които стигнаха до попадение още във 2-ата минута чрез Уолкът.

В 47-ата минута обаче Сане изравни, макар че имаше съмнения за засада при гола му, а в 72-ата минута Стърлинг донесе успеха на тима си.

Лондончани пък не са губили поредни срещи от около 2 години и половина. 

След успеха си Сити е втори в класирането с актив от 36 точки, докато Арсенал остана на 4-ата позиция с 33 пункта. 


Срещата започна с изключително високо темпо и още във 2-ата минута Сане се размина с една перфектна топка в наказателното поле и бе на косъм от гола.

Две минути след това обаче гостите от Лондон откриха чрез Уолкът. Той бе изведен по прекрасен начин от Санчес на идеална позиция на която излезе сам срещу вратаря и без проблем реализира.

Точно три минути след това Стърлинг направи феноменален пропуск, след като не успя с глава да уцели опразнения ъгъл на вратата и прати топката в корнер.

В 12-ата минута Де Бройне центрира много остро в наказателното поле, но топката попадна право в ръцете на Чех.

Положенията станаха по-голяма рядкост през следващите минути, макар че темпото си остана високо.

В 22-ата минута Де Бройне пробва късмета си от дистанция, но топката профуча над напречната греда.

В 30-ата минута след нелеп рикошет в главата на Бейерин можеше да се стигне до автогол във вратата на Арсенал, но Чех успя да се справи.

Три минути след това Уолкът от добра позиция в наказателното поле отправи доста неточен удар.

В 37-ата минута след хубаво центриране на Монреал Джака стреля с глава, но топката мина покрай вратата.

До почивката Сити понатисна противника си, но така и не стигна до попадение. 

В една ситуация Габриел се намеси решително и изчисти топката в корнер, а в друга такава Яя Туре би над вратата.

Само две минути след почивката Лирой Сане изравни резултата. Той бе изведен от Силва в наказателното пое сам срещу вратаря и без проблем прати топката в ъгъла на противниковата врата. Попадението обаче сякаш бе от засада.

През следващите минути обаче Сити постепенно пое инициативата и бе по-активният тим на терена. 

В 61-ата минута Де Бройне отправи хубав удар от дистанция, който обаче бе спасен от Чех. 

Малко след това Стърлинг с мощна тупалка от 25 метра се опита да порази противниковата врата, но топката мина само на сантиметри от страничната греда.

Надмощието на домакините продължи и в 70-ата минута Де Бройне пробва отново късмета си, но след рикошет топката принуди стража на противника да прави страхотно спасяване.

Две минути след това Де Бройне с фамозно подаване намери Стърлинг, който проби в наказателното поле и с хубав удар в близкия ъгъл успя да реализира. 

В 78-ата минута Сити имаше страхотен шанс за нов гол, но Де Бройне нацели страничната греда от близка дистанция и пропусна златен шанс за гол. 

До края на срещата не се стигна до повече попадения. 

МАНЧЕСТЪР СИТИ - АРСЕНАЛ 2:1
0:1 Уолкът 2
1:1 Сане 47
2:1 Стърлинг 72

Манчестър Сити: Браво, Клиши, Сабалета (46 - Саня), Коларов, Отаменди, Силва, Туре, Фернандо, Де Бройне, Стърлинг, Сане

Арсенал: Чех, Монреал, Кошчелни, Габриел, Бейерин, Йозил, Коклен (74 - Жиру), Джака, Уолкът, Санчес, Иуоби (65 - Окслейд-Чембърейн)