Евертън размаза Манчестър Сити с 4:0 в среща от 21-ия кръг на Висшата лига, която се игра на "Гудисън Парк".

Преди тази среща домакините нямаха победа над този противник от цели седем мача, а освен това Сити бе спечелил 2 от последните си 3 визити в Мърсисайд.

Сега обаче ситуацията бе доста по-различна и "карамелите" изиграха страхотен мач. Лукаку откри за домакините в 34-ата минута, а в 47-ата Миралас удвои.

За класическия резултат вкара Дейвис, който бе точен в 79-ата минута. В последните секунди дебютантът Лукман оформи крайния. 

Дебют за домакините направи също и Морган Шнейдерлин, който бе привлечен от Манчестър Юнайтед. След тази среща Сити е 5-и в класирането с актив от 42 точки, докато 'карамелите" са 7-и с 33 пункта. 


Домакините започнаха срещата по-уверено от своя опонент и създадоха няколко опасни атаки през първите минути от които обаче не произлезе нищо кой знае колко интересно.

В 9-ата минута гол на Миралас бе отменен заради засада, а две минути след това Стърлинг имаше отличен шанс да даде аванс на гостуващия тим.

Крилото се опита да преодолее Роблес в наказателното поле, но Бейнс се намеси. От Сити имаха сериозни претенции за игра с ръка на защитника, но реферът бе безмълвен.

В 28-ата минута Силва излезе сам срещу вратаря на "карамелите" след отличен пас на Де Бройне, но стражът скъси максимално ъгъла и направи мисията на испанеца леко невъзможна.

Шест минути след това Лукаку даде аванс на домакините. След грешен пас на Клиши топката попадна в краката на Дейвис, а младокът изведе Миралас на добра позиция. Белгиецът от своя страна намери своя съотборник Лукаку, който не сгреши от няколко метра.

Малко след това Агуеро можеше да изравни, но секунди не му достигнаха да отклони една отлична топка в мрежата и в крайна сметка пропусна. 

Второто полувреме започна отлично за домакините и само минута след подновяването на играта Миралас удвои резултата в тяхна полза. 

Баркли намери Миралас в наказателното поле и белгиецът с хубав удар по земя прати топката в далечния ъгъл. 

Гостите опитаха да наложат натиск през следващите минути, но замисълът им не се получи и стигнаха само до един анемичен удар с глава на Стоунс. 

В 63-ата минута Ихеаначо можеше да сътвори нещо интересно, но не успя да засече една бърза топка в наказателното поле. 

Резилът за гостите стана пълен в 79-ата минута, когато Дейвис направи резултата класически. Той вкара от много малък ъгъл, от наказателното поле, след като преди това бе направил отличен рейд. 

В последните секунди и младокът Лукман, който е дебютант, се разписа за крайния резултат. След щастлив рикошет топката попадна в младока, който с мощен удар от малък ъгъл не сгреши. 

ЕВЕРТЪН - МАНЧЕСТЪР СИТИ 4:0

1:0 - Лукаку (34)
2:0 - Миралас (47)
3:0 - Дейвис (79)
4:0 - Лукман (90+4)

Евертън: Роблес, Бейнс, Уилямс, Мори, Холгейт, Коулмън, Бари (74 - Макарти), Дейвис, Миралас (65 - Шнейдерлин), Баркли (90 - Лукман), Лукаку 

Манчестър Сити: Браво, Саня, Стоунс, Отаменди, Клиши, Туре Яя, Сабалета (62 - Ихеаначо), Де Бройне, Стърлинг, Силва, Агуеро

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/pFyHo_rXxCA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>