Манчестър Сити ще разкара вратаря Клаудио Браво след края на сезона, след като се оказа, че чилиецът е огромен провал. 

Той бе взет от Пеп Гуардиола на мястото на Джо Харт, но разочарова с изявите си, като върхът бе в неделя, когато отнесе 4 гола от Евертън, като всичките точни удари на мърсисайдци го преодоляха. 

Очаквано Браво бе съсипан от критики от медии и анализатори, като всички се обединиха около тезата, че той може и да е добър в играта с крака, но е доста зле при отразяването на удари, което е най-важното във футбола. 

„Те взеха вратар, който е много далеч от определението „добър“. За новия сезон без съмнение им трябва друг играч на позицията. С това представяне от него просто нямат шанс. Не може всеки удар да означава опасност за тях“ заяви Мартин Киоун. 

Харт ще се върне след наема си в Торино през лятото, но изглежда невероятно Пеп да го реабилитира, така че явно ще трябва да се гледа към друг вратар, като един от вариантите е Джеронимо Рули, който бе продаден на Реал Сосиедад, но Гражданите могат да го откупят обратно. 

„Те получават голове от съвсем малко ситуации. Гуардиола бе безкомпромисен към Харт и сега трябва да се отнесе по същия начин и към Браво“ изтъкна Джейми Карагър. 

Тиери Анри пък смята, че Пеп трябва да признае грешката си с Харт. „Когато си науми нещо е много трудно да бъде променено решението му. Дали обаче сега не трябва да даде нов шанс на Харт? Те просто имат солиден вратар“ каза французинът.