Новото звездно попълнение на Манчестър Сити Габриел Жезус се стяга за дебюта си във Висшата лига този уикенд. В събота разочароващите напоследък "граждани" имат тежка задача срещу пряк конкурент в борбата за челните места - Тотнъм, който се намира в топ форма с шест поредни победи в първенството.

Според медиите в Англия привлеченият за 27 млн. паунда от Палмейрас бразилски голаджия почти сигурно ще започне титуляр, тъй като мениджърът Пеп Гуардиола иска освежаване в нападението. Кой обаче от звездното каре досега в атака Серхио Агуеро, Давид Силва, Рахим Стърлинг и Кевин Де Бройне ще изгърми за сметка на 19-годишния талант?

Най-застрашени за оставане на пейката изглеждат първите двама, анализира "Мирър". От Агуеро се очакваше много повече при завръщането му в игра след четири мача наказание. Аржентинският стрелец беше на пейката срещу Бърнли (2:1) и след като влезе като резерва помогна с гол за победата.

При загубите от Ливърпул (0:1) и Евертън (0:4) Агуеро бе далеч от обичайната си форма. Все повече се засилват слуховете за напрежение между Кун и Пеп Гуардиола. "Мирър" твърди, че Сити има споразумение с Агуеро за удължаване на договора още преди година, но незнайно защо подписите все още се отлагат.

Аржентинецът има 11 гола в 15 мача този сезон във Висшата лига. Само че така и не е поразявал вратата на отбор от топ 6. Някои анализатори добавят, че нападателят не тича достатъчно и не покрива достатъчно терен според изискванията за високата преса на Гуардиола.

Движението без топка пък едно от много силните качества на енергичния Габриел Жезус. Другият с опасност да изгуби титулярно място е Давид Силва. Активът на 31-годишния испанец този сезон до момента се явява 1 гол и 4 асистенции в 19 мача от Висшата лига.

И ако неговата работа не е къса мрежата, то за головите пасове със сигурност се иска повече от него. Седне ли Силва на пейката обаче, излиза другият въпрос - как точно Гуардиола ще нареди дуото Агуеро и Жезус в предни позиции.