19-годишният Габриел Жезус накара феновете на Манчестър Сити да забравят за големия си любимец Серхио Агуеро. Бразилецът вкара и двата гола при победата с 2:1 над Суонзи, победното попадение в добавеното време на срещата. Агуеро бе оставен на пейката за втори пореден мач и влезе на смяна в края, но героят на „Етихад“ днес бе друг.

Жезус откри сметката си в 11-та минута, но местните фенове изтръпнаха, когато в 81-та Гилфи Сигурдсон изравни. Габриел обаче донесе ценните три точки с гол в 92-та минута на двубоя.

С тях Манчестър Сити се изкачи на трето място в класирането с 49 точки, с две повече от Арсенал. Далеч напред е Челси с 59, пред Тотнъм с 50. Суонзи пък записа първата си загуба под ръководството на Пол Клемент и е на 17-та позиция с 21 точки.

Манчестър Сити изигра много силни първо полувреме, в което като по чудо не вкара 2-3 гола. „Гражданите“ отправиха цели 10 удара към противниковата врата, но се разписаха само веднъж. В 11-та минута пробив на Давид Силва завърши с хубаво центриране, но Стърлинг не успя да го засече. Габриел Жезус обаче връхлетя по топката и с ножичен удар от въздуха направи 1:0.

До края на първата част „лебедите“ така и не намериха сили да противодействат на бързите нападатели на Сити, като Лукаш Фабиански спаси опасни удари на Яя Туре, Кевин Де Бройне и Габриел Жезус.

Още в началото на втората част Суонзи показа, че не се отказва от мача и в 48-та минута Гилфи Сигурдсон тресна гредата. Кабайеро всъщност успя да отклони топката, която по-късно се отби в дирека. Сити отговори – малшанс да уцели гредата имаше и Лерой Сане след плътен удар в 52-та минута. Десет по-късно отново Суонзи пропусна да изравни, след като Моусън беше изпуснат от защитата на Сити след центриране на Сигурдсон, но ударът му с глава беше доста неточен.

Въпреки продължаващото превъзходство на Сити, именно Суонзи вкара следващият гол. В 81-та минута резервата Лусиано Нарсинг намери Сигурдсон на границата на наказателното поле. Исландецът стреля през краката на Стоунс с левачката и остави без шансове Кабайеро. Така Сигурдсон вкара 8-то си попадение от началото на сезона, като има и 7 асистенции.

Двубоят вървеше към равенство, когато в 92-та минута Габриел Жезус засече с глава центриране отдясно, но Фабиански успя да избие. Топката все пак попадна в обсега на бразилеца, който отблизо направи 2:1. Това бе трети гол на 19-годишния бразилец в три мача за Манчестър Сити, като нападателят има на сметката си и 2 асистенции.

Манчестър Сити – Суонзи 2:1

1:0 Габриел Жезус 11‘

1:1 Гилфи Сигурдсон 81‘

2:1 Габриел Жезус 90+2‘

Манчестър Сити: Кабайеро, Стоунс, Коларов, Клиши, Фернандиньо, Туре, Де Бройне (79 – Сабалета), Силва (90+5 – Фернандо), Стърлинг (83 – Агуеро), Сане, Жезус

Суонзи: Фабиански, Ноутън, Фернандес, Моусън, Олсон, Керъл (75 – Дайър), Фер, Корк, Раутлидж (65 – Нарсинг), Сигурдсон, Йоренте (83 – Бастон)