Манчестър Сити вече забрави що е криза и продължава възходящия си ход, след като постигна четвърта поредна победа, този път над Борнемут с 2:0 при визитата си. 

Това стана в среща от 25-ия кръг на Висшата лига след която "гражданите" имат в актива си 52 точки и са втори в класирането, като тимът е на 8 пункта от лидера в класирането Челси.

Успехът обаче бе помрачен от контузията, която получи новата бразилска перла на манчестърци Габриел Жесус, който бе заменен принудително още в 15-ата минута.

Първото попадение иначе падна в 29-ата минута и бе дело на Рахийм Стърлинг, а вторият гол бе дело на влезлия като смяна Кун Агуеро, който се разписа в 69-ата минута.


Срещата започна доста интензивно, макар че през първите минути не се стигна до интересни ситуации пред двете врати. 

Пеп Гуардиола пък "замръзна" на пейката в 14-ата минута, когато Габриел Жесус се строполи контузен на терена и се наложи на неговото място да влезе Кун Агуеро. 

Точно пет минути след това Кабайеро се намеси решително с краката си и успя да отрази удар на Уилшър, който като нищо можеше да даде аванс на домакините в резултата.

В 24-ата минута и домакините бяха принудени да направят ранна промяна, след като Франсис се контузи и се наложи на неговото място в игра да влезе Мингс. 

Четири минути след това Кук се намеси прекрасно в наказателното поле на своя тим, но в 29-ата минута Сити реализира чрез Стърлинг и стигна до аванс. 

Силва опита нещо като удар, но Кук изчисти топката доста нескопосано и тя попадна в краката на Стърлинг, който вкара в опразнения ъгъл на далечната греда.

В 31-ата минута домакините изравниха, но радостта им бе кратка, тъй като в ситуацията имаше нарушение и реферът отмени попадението им. 

В самия край на полувремето се наложи домакините да правят втора принудителна смяна, след като Уилшър се контузи и бе заменен от Афобе. 

След подновяването на играта темпото продължи да бъде високо и Агуеро отправи малко след началото на частта далечен удар, който обаче не бе от най-прецизните му. 

В 68-ата минута домакините бяха на косъм от изравняване, след като Артър отправи страхотен удар към левия ъгъл на противниковата врата, но Кабайеро направи отлично спасяване.

Точно минута след това Сити удвои и уби всякаква интрига в мача. Стърлинг проби в наказателното поле и видя връхлитащия в малкия пеналт Агуеро, който засече прекрасния му пас и вкара топката в мрежата.

В 85-ата минута Сане бе на косъм от гол за тима си, но ударът му разтресе гредата.

До края срещата просто се доиграваше и повече голове нямаше.


БОРНЕМУТ - МАНЧЕСТЪР СИТИ 0:2
0:1 Стърлинг 29
0:2 Агуеро 69

БОРНЕМУТ: Борус, Франсис (23 - Мингс), Даниелс, Смит, Кук, Сърман, Артър, Уилшър (45+3 - Афобе), Фрейзър, Айб (78 - Пъг), Кинг

МАНЧЕСТЪР СИТИ: Кабайеро, Саня, Коларов, Стоунс, Силва, Туре (70 - Отаменди), Фернандиньо, Де Бройне, Стърлинг, Сане, Жесус (15 - Агуеро) 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/H2OkoATpgE4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>