Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола предупреди критиците да не отписват бившия му отбор Барселона за реванша с Пари Сен Жермен, въпреки поражението с 0:4 на френска земя.

"Барселона все още е най-добрият отбор в света. Резултатът винаги е изненада, защото те са толкова добри, но във футбола всичко може да се случи. Надпреварата е голяма и противниците са толкова силни", коментира Гуардиола.

"Можеш да спечелиш или да загубиш с разлика, това може да се случи. На мен също ми се е случвало, но има още 90 минути и в тях всичко е възможно. Ако има отбор, който може да стопи пасив от 0:4 след първия мач, това е точно Барселона. Заради манталитета на отбора."

"Нормално е да се изговорят толкова много неща, защото този отбор доминира в световния футбол 10 години. Нормално е очакванията да бъдат високи. Моят съвет към критиците е да не говорят много, защото познавайки Луис Енрике и играчите, те ще докажат, че грешите. Правили са го през годините и ще продължат да бъдат най-добрият отбор в света", добави Пеп.