Абсолютният дебютант в Бундеслигата РазенБалшпорт Лайпциг проявява сериозен интерес към вратаря на Манчестър Сити Клаудио Браво, твърди журналистът Шейн Бърнс.

Той написа информацията в социалната мрежа Туитър и на пръв поглед в нея няма голяма логика, защото противоречи на трансферната политика на "биковете".

Новаците в Бундеслигата правят фантастичен сезон и се намират на второ място в таблицата, само на пет точки зад хегемона Байерн Мюнхен.

Политиката на клуба включва привличането на млади футболисти, по възможност под 25-годишна възраст. Спортният директор Ралф Рангник търси предимно непознати таланти, на които да се разчита в дългосрочен план.

Чилиецът е на 33 години и зад гърба си има успешни сезон в Барселона. В момента той е резерва на стадион "Етихад", заради набъбналия брой груби грешки, които допуска.

От Лайпциг все пак са се свързали с босовете на Сити и са ги информирали, че желаят да имат предимство за преговори, ако "гражданите" решат да продадат стража.

Смята се, че "биковете" правят изключение за Браво, защото искат да имат вратар от световна класа с опит, който да им помогне за почти сигурното участие в групите на Шампионската лига.