Манчестър Сити постигна победа с 2:0 над Съндърланд в среща от 27-ия кръг на Висшата лига, която се игра на "Стайдиъм ъф Лайт". 

По този начин "гражданите" затвърдиха впечатленията, че навлизат в отлична форма и след спечелените три точки отборът заема третото място в класирането с актив от 55 точки.

Като цяло гостите показаха, че притежават доста по-голяма класа от противника си и го надиграха, и в крайна сметка спечелиха заслужено.

Агуеро откри в 42-ата минута, а Сане оформи крайния резултат с попадение в 59-ата минута.
 


Домакините стигнаха до добра възможност още в 5-ата минута. Борини отправи бомбен удар от 30 метра, но той се отклони в тялото на Коларов и топката достигна до Джоунс. След това той пусна покрай Клиши, но Дефоу не успя да направи добър контакт с топката и да я вкара в мрежата.

През следващите минути гостите наложиха тотален натиск над противника си и просто не се виждаше как "черните котки" ще се измъкнат от собствената си половина. В 22-ата минута обаче не само, че това стана, а и домакините бяха на косъм от гола. Дефоу стреля брилянтно от 25 метра и топката срещна гредата, а след това топката попадна в Борини, който от няколко метра не успя да я вкара.

В следващите минути двата тима леко си размениха инициативата, но в 37-ата минута Сити бе на косъм от гола чрез Силва. Той обаче се размина на сантиметри с топката от близка дистанция. 

Три минути преди почивката все пак Агуеро даде аванс на Сити, след като бе намерен с прекрасно подаване по земя в малкото наказателно поле и просто отклони топката във вратата.

След почивката играта бе интензивна, но головите положения не бяха толкова често срещани.

Все пак интригата бе тотално убита от Сити, след като в 59-ата минута и Сане се разписа. Силва го изведе в наказателното поле и младокът с прецизен удар прати топката в далечния ъгъл.

До края на самия мач футболистите на двата тима създадоха още положения, но в крайна сметка нямаше повече голове.

СЪНДЪРЛАНД - МАНЧЕСТЪР СИТИ 0:2
0:1 Агуеро 42
0:2 Сане 59

Съндърланд: Пикфорд, О'Шей, Джоунс, Коне, Овиедо, Ларсон, Гибсън (69 - Родуел), Ндонг, Янузай (82 - Казри), Дефоу, Борини

Манчестър Сити: Кабайеро, Саня, Клиши, Коларов, Стоунс, Силва, Туре (79 - Де Бройне), Фернандиньо, Стърлинг (82 - Нолито), Сане, Агуеро