Манчестър Сити постигна изключително важна победа с 3:0 при гостуването на Саутхямптън насред "Сейнт Мери" в среща от 32-ия кръг на Висшата лига.

По този начин "гражданите" вече са 3-и в класирането с актив от 64 точки и тимът е на точка пред четвъртия Ливърпул, който има мач по-малко и на цели 7 пред Манчестър Юнайтед, който също има мач по-малко и е 5-и.

Авторът на първия гол в днешната среща бе доста неочакван. Това бе Венсан Компани, който от години насам е измъчван от травми и поради тази причина играе много рядко.

Той вкара първото попадение за тима си в 55-ата минута. В 77-ата и Сане се разписа, а Агуеро оформи крайния резултат в 80-ата минута.

Доста интересно е да се отбележи, че Клод Пюел взе много странно решение, след като при класически резултат смени Лонг в 81-ата минута, след като преди това го пусна в игра 20 минути по-рано. 


Началото на срещата определено бе добро за гостите и те стигнаха до две ранни възможности да вкарат чрез Агуеро.

Още в 3-ата минута нападателят намери топката с воле след пас на Клиши, но не бе в състояние да я прати в очертанията на вратата и ударът му излезе в аут.

Секунди след това отново той имаше шанс пред себе си. Аржентинецът се озова на стрелкова позиция, но под натиска на двама противникови бранители ударът му бе неточен. 

В 15-ата минута и домакините имаха добър шанс, но Тадич от идеална позиция в наказателното поле прати топката над напречната греда. 

През следващите минути темпото на игра се успокои и в 28-ата минута пред Седрик имаше възможност за стрелба и той се възползва, но ударът му в крайна сметка бе блокиран. 

Малко след това Кун намери Силва, който от близка позиция някак си не намери целта. 

В следващото положение Сане излезе сам срещу вратаря, но в крайна сметка не успя да го преодолее, след като Форстър се хвърли в краката му и изби. Имаше и съмнения за дузпа, но такава не бе свирена. 

Десетина минути след подновяването на играта Форстър изби опасен удар на Навас от 25 метра, а при последвалия корнер Компани засече топката с глава и вкара първия си гол от август 2015 година. 

Броени минути по-късно Венсан бе близо и до втори гол, но не успя да се ориентира достатъчно бързо и това му изигра лоша шега. 

В 73-ата минута Йошида бе намерен непокрит на задната греда, но ударът му попадна право в ръцете на Браво.

В 77-ата минута след великолепна контраатака Де Бройне намери Сане на чудесна позиция на точката на дузпата и младокът реализира.

Три минути след това Кун се разписа с глава след хубаво центриране на Де Бройне в малкото наказателно поле.

До самия край нямаше повече голове.

САУТХЯМПТЪН - МАНЧЕСТЪР СИТИ 0:3
0:1 Компани 55
0:2 Сане 77
0:3 Агуеро 80

Саутхямптън: Форстър, Йошида, Бертранд, Соареш, Стивънс, Дейвис, Тадич, Редмънд, Хойберг, Уорд-Прауз (60 - Лонг (81 - Родригес), Габиадини (60 - Буфал)

Манчестър Сити: Браво, Компани, Клиши, Отаменди, Силва (82 - Сабалета), Туре, Навас, Фернандиньо, Де Бройне, Сане (86 - Стърлинг), Агуеро (90 - Ихеаначо)