Мино Райола се опитва да извие ръцете на Милан покрай новия договор на Джанлуиджи Донарума. Причината е, че интерес към 18-годишния вратар има от Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид.

Сегашният контракт на младока изтича през лятото на 2018 година и според „Гадзета дело Спорт“ агентът му държи ръководството на „росонерите“ на тръни. Милан предложи нов договор на стража до 2022 година, според който Донарума ще получи увеличение на заплатата си от 160 000 евро на 3,2 млн. евро на сезон. Отделно има серия от бонуси.

Мино Райола обаче смята, че може да спечели още по-добър договор за клиента си, а според вестника оферти за Донарума не липсват. В Манчестър Юнайтед били готови да дават по 7,5 млн. евро на сезон на италианския национал, който да замени очакващия продажба Давид Де Хеа. Манчестър Сити и Реал Мадрид също са готови с подобни предложения.

Така Милан ще трябва да продаде Донарума през лятото и да вземе около 50 млн. евро за него, отколкото да го изпусне без пари през 2018 година. Говори се, че интерес към младока има и от Ювентус.