Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед врътнаха реми 0:0 в отложена среща от Висшата лига, която се игра на "Етихад".

Двата тима не се бяха срещали в четвъртък, в мач от английския елит, от 26 години, но ето, че и този ден настъпи.

Като цяло домакините бяха по-активният тим в този мач, но въпреки това пропиляха няколко добри шанса да стигнат до попадение, а Агуеро нацели и гредата в началото на мача.

Гостите доиграха мача с човек по-малко, след като Фелаини бе изгонен с директен червен картон в 84-ата минута, след като удари с глава Агуеро. 

Въпреки това обаче неговият тим удържа ремито.

След този мач Сити е 4-и с актив от 65 точки, а Юнайтед е само на точка зад "гражданите" на 5-ото място. 

Това реми е добре дошло за Арсенал, тъй като шансовете на лондончани да гонят топ 4 са все още живи. 


Срещата започна с добро темпо, като постепенно домакините поеха инициативата и още в 9-ата минута Агуер имаше страхотен шанс да се разпише, но нацели от много добра позиция външната част на гредата.

През следващите минути ясно си личеше, че и двата отбора може би ще имат проблеми с вкарването на попадения в този мач, тъй като в завършващата фаза на атаката липсваше така нужната концентрация.

В 24-ата минута и Юнайтед имаше доста добър шанс пред себе си. След неуспешно избиване на топката от страна на Браво след центриране, тя попадна в краката на Мхитарян, но той стреля право във вратаря.

Десетина минути след това Де Хеа спаси много силен удар от дистанция на Агуеро, а малко след това гаучосът отново си пробва късмета, но този път ударът му бе неточен.

Ситуациите пред двете врати не бяха особено чисти през следващите минути, но малко преди почивката Ерера пропусна изключителен шанс да се разпише. 

Той бе намерен абсолютно непокрит от Рашфорд на близката греда и се виждаше как с глава може да вкара топката в мрежата, но някак си не успя да оползотвори ситуацията и направи фрапантен пропуск от близка дистанция.

Две минути след подновяването на играта Стърлинг опита удар от няколко метра в който обаче нямаше никаква сила, но в 49-ата минута Фернандо имаше не лош шанс да се разпише.

Бразилецът засече топката на далечната греда, но за негово съжаление контактът му с кълбото не бе достатъчно добър и Де Хеа се справи без проблеми. 

През следващите минути головите положения пред двете врати бяха рядкост, а битката се водеше предимно в средата на терена. 

В 62-ата минута пред Агуеро се откри голям голов шанс, след като една топка попадна в него, в наказателното поле, но от чудесна позиция за директна стрелбя той пресили удара си и така топката мина над вратата. 

Пет минути след това Отаменди имаше отличен шанс да реализира, след като засече с глава центриране от корнер. Неговият удар обаче се отби в главата на противников играч и така топката излезе в нов ъглов удар. 

В 72-ата минута Стърлинг стреля от дистанция, но Де Хеа без проблеми улови топката. 

Минути след това Браво се контузи и се наложи първата смяна на Гуардиола да бъде вратарска. Той замени стража с Кабайеро.

В 83-ата минута Фелаини бе изгонен от игра. Той фаулира в гръб Агуеро и получи жълт картон, а секунди по-късно загуби всякакъв контрол и го удари без топка с глава, а за това деяние му показаха директен червен. 

В продължението Жесус вкара гол за Сити, но той бе отменен заради засада, каквато наистина имаше, а до самия край нямаше повече голове. 

МАН СИТИ - МАН ЮНАЙТЕД 0:0

МАН СИТИ: Браво (76 - Кабайеро), Сабалета, Компани, Отаменди, Коларов, Туре, Фернандиньо, Стърлинг (86 - Жесус), Де Бройне, Сане (79 - Навас), Агуеро

МАН ЮНАЙТЕД: Де Хеа, Валенсия, Байи, Блинд, Дармиан, Ерера, Карик, Фелаини, Мхитарян (86 - Фосу-Менса), Рашфорд, Марсиал (82 - Лингард)