Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола заяви след равенството 0:0 с градския съперник Юнайтед на "Етихад", че борбата за място в Топ 4 на Висшата лига ще се води до последната минута на сезона.

"Гражданите" и "червените дяволи" се изправиха в директна битка за зона "Шампионска лига", но равенството помогна повече на Ливърпул и Арсенал, отколкото на тях. "Всичко е в наши ръце, което е важно. Всеки един мач до края на сезона ще е като финал и трябва да положим много усилия. Играем с Лестър и Кристъл Палас, които са в долната част на таблицата и няма да е никак лесно. Видяхте, че Палас спечели на "Анфийлд" и "Стамфорд Бридж". Но имаме намерения да дадем всичко от себе си", каза Гуардиола.

Относно дербито с Юнайтед, той заяви: "Почти съм сигурен, че те дойдоха за победа. Не мисля, че някой би искал нещо друго. Ние опитахме да държим топката и да атакуваме, както го правим през целия сезон. Но беше доста по-трудно срещу отбор, който няма загуба в 23 поредни мача. В кариерата си съм се сблъсквал с различни стилове на игра. Не бих си позволил да омаловажавам труда на съперника. Ние направихме всичко възможно, за да победим, но то не бе достатъчно", добави испанецът.

В класирането Сити заема 4-то място с 64 точки, Юнайтед има 63, Арсенал е на 6-та позиция с 60 т., но мач по-малко. 3-ият Ливърпул пък има 66 т. и среща повече от манчестърските грандове.