Манчестър Сити врътна реми 2:2 срещу борещия се за оцеляване тим на Мидълзбро в среща от 35-ия кръг на Висшата лига.

По този начин "гражданите" не успяха да се възползват от грубата грешка на Манчестър Юнайтед срещу Суонзи и преднината на тима, на 4-ото място, пред "червените дяволи", остава само точка.

Боро откри чрез Негредо в 38-ата минута, а Агуеро бе точен от дузпа за изравнителния гол в 69-ата минута. В 77-ата минута Чембърс върна аванса на домакините, но в 85-ата Габриел Жесус изравни отново за Сити. 

След мача "гражданите" са 4-и с актив от 66 точки, докато техният противник е на 19-ото място с 28 точки и е на 6 от зоната на спасението. 


Като цяло първото полувреме не започна особено интересно, но още в 13-ата минута Боро можеше да открие резултата след страхотно положение на Негредо. 

Неговият удар от наказателното поле обаче не намери целта и излезе на няколко метра извън пределите на вратата, а домакините продължиха да играят силно и в следващите минути.

В играта на "гражданите" пък не се забелязваше нищо кой знае колко привлекателно.

В 31-ата минута и Де Рон имаше шанс да вкара за домакините, но той някак си от близка дистанция прати топката над напречната греда. 

Минути след това Габриел пропусна шанс за Сити, след като ударът му с глава не намери очертанията на вратата. 

В 38-ата минута Боро обаче стигна до гол с който поведе, след като Негредо бе намерен на границата на наказателното поле и с прекрасен удар матира противниковия страж, а до почивката повече голове нямаше. 

Второто полувреме започна активно за гостите и минути след подновяването на играта Де Бройне стреля директно от фаул, но топката попадна право в ръцете на вратаря.

В 67-ата минута все пак Сити получи дузпа, след като Сане бе фаулиран от Де Рон в наказателното поле. Той бе безпогрешен от "бялата точка" и изравни.

По пътя на логиката гостите трябваше да се хвърлят здраво, за да търсят пълен обрат, но вместо това те бяха шокирани от Боро.

В 77-ата минута Чембърс от близка дистанция успя да даде отново аванс на домакините, след като бе намерен след едно разбъркване пред малкото наказателно поле. 

В 85-ата минута обаче Жесус изравни. Той засече с глава прекрасно центриране на Агуеро и не даде шанс на противниковия вратар да реагира. 

До края нямаше повече голове. 

Мидълзбро - Манчестър Сити 2:2
1:0 Негредо 38
1:1 Агуеро 69 дузпа
2:1 Чембърс 77
2:2 Жесус 84

Мидълзбро: Гузан, Френд Фабио, Гибсън, Чембърс, Даунинг, Клейтън, Форшоу, Де Рон, Негредо (82 - Гестед), Стуани (73 - Траоре)

Манчестър Сити: Кабайеро, Компани Клиши (50 - Стърлинг), Коларов, Отаменди, Навас, Фернандиньо, Де Бройне, Алекс Гарсия (49 - Сане), Агуеро, Жесус