Манчестър Сити финишира на третото място във Висшата лига и по този начин си осигури участие в груповата фаза на Шампионската лига.

Това стана, след като в последния 38-и кръг на Висшата лига "гражданите" разбиха като гости Уотфорд с 5:0 при визитата си на "Викъридж Роуд".

Успехът за момчетата на Пеп Гуардиола дойде само за едно полувреме.

Компани откри за гостите в 5-ата минута, а Агуеро направи резултата класически след две попадения в 23-ата и 36-ата минути.

И Фернандиньо се разписа в 41-ата минута, за да направи преднината на Сити още по-убедителна.

След постигнатия успех Сити финишира на третото място с актив от 78 точки, а Уотфорд завърши на 16-ото място с 40 точки. 


Срещата започна с много мощен натиск от страна на гостите и още в 5-ата минута те стигнаха до попадение, след като Компани засече страхотно центриране на Де Бройне и даде аванс на тима си. 

Доминацията на гостите продължи и в 23-ата минута Агуеро удвои аванса им и на пратика уби всякаква интрига в самата среща. 

Де Бройне се отчете с втора асистенция в ситуацията. Той изведе гаучоса сам срещу вратаря и аржентинецът без проблеми с удар покрай него успя да реализира.

Кун вкара и втори гол в 36-ата минута. Сане го намери пред малкото наказателно поле и останал пред абсолютно опразнената врата за него не бе проблем да добута топката в мрежата. 

Четири минути преди почивката при опит да изчисти една топка от наказатеното си поле отбраната на домакините отново допусна серия от груби грешки и в крайна сметка Фернандиньо стигна до кълбото, а след това навлезе в наказателното поле и с хубав диагонален удар матира Гомес.

До почивката нямаше повече голове.

Второто полувреме започна логично с малко по-бавно темпо, с оглед на голямата преднина на гостите, но в 58-ата минута Жесус също откри сметката си, след като бе намерен от Агуеро в наказателното поле и бразилецът от близка дистанция успя да реализира. 

До самия край нямаше повече голове. 

Уотфорд - Манчестър Сити 0:5
0:1 Компани 5
0:2 Агуеро 23
0:3 Агуеро 36
0:4 Фернандиньо 41
0:5 Жесус 58

Уотфорд: Гомес, Холебас, Янмаат (39 - Елефтериу), Мейсън, Бехрами, Амрабат (59 - Дийни), Капу, Клевърли, Дукоре, Окака, Нианг

Манчестър Сити: Кабайеро, Компани, Клиши, Отаменди, Силва, Туре (63 - Саня), Фернандиньо, Де Бройне, Сане (62 - Навас), Агуеро (71 - Ихеаначо), Жесус